Свързани новини

03.10.2019 10:00

Ивет е седма в света на 200 метра

Видян 1254 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ивет Лалова-Колио завърши седма във финала на 200 метра на Световното първенство по лека атлетика в Доха, което беше седми пореден планетарен форум на открито за нея. 35-годишната българка финишира за 22.77 секунди, като на второ поредно световно първенство се нарежда седма на половин обиколка. Тя има и един финал на 100 метра на планетарен форум - седма в Дегу през 2011 г. Личният рекорд на българката на 200 метра е 22.32 секунди от Пекин 2015 г., а този сезон тя имаше 22.45 секунди от Балканиадата в Правец.


За отбелязване е фактът, че Ивет беше най-възрастната от всички участнички в този финал. Всичките й съпернички са родени след 1990 година, а най-младата от тях е американката Англерн Анилус, която е само на 22 години - 13 години по-млада от българката.


Световна шампионка с нов национален рекорд на Великобритания стана Дина Ашър-Смит с 21.88 секунди. Американката Британи Браун спечели сребърния медал с личен рекорд от 22.22 секунди, а Муджинга Камбунджи (Швейцария) се пребори за бронзовия медал с 22.51 секунди.


“Малко не достигна за медал, но всъщност е много. Малко е, защото се борим за стотни, за сантиметри, заяви Ивет след финалното бягане в Доха пред BGathletic.com. - Аз имах една задача – да си направя бягането, и не успях да го направя. Беше доста емоционално, както винаги – финал е. Опитвах се да се отърся от емоцията. За това кратко време за почивка от вчера до днес могат да се случат много неща – хора сме, жени сме, всичко се случва. Днес беше тежко.


Искаше ми се повече. Знаех, че след Дина (б.а. шампионката на 200 м) нататък медалите са свободни и знаех, че това може би е шансът ми. Седмо място в света – да, не е малко, разбира се. Но този медал, който отиде в швейцарката, спокойно можех да го взема аз. Но ако си бях направила нещата, разбира се.


Не съм уморена. Съвсем честно, много съм добре, просто не уцелих ден и аз. Може би така ми беше писано днес да е седмо място. Приемам го, щастлива съм за този финал, в който участвах. Тъжно ми е за медала. За финала се радвам. Но господ си знае работата. И продължаваме.“, заяви след финала българката.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

козирог

Финанси, бюджетиране, спестяване, инвестиране

Финанси, бюджетиране, спестяване, инвестиране, все