Заседанието на Управителния съвет беше първото след вписването на Ариф Маджид като президент на федерацията

Свързани новини

10.04.2023 09:58

Иван Иванов пак поема националите по вдигане за тежести

Видян 1916 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Управителният съвет на Българската федерация по вдигане на тежести гласува временен треньорски състав, който да води отбора на европейското първенство в Ереван от 15 до 23 април. Главен треньор остава досегашният Иван Иванов, а заедно с него ще са личните треньори на състезателите Кръстина Атанасова, Радослав Атанасов, Никола Колев, Пламен Братойчев, Борислав Налбантов.


Окончателният треньорски състав ще бъде гласуван на Общо събрание на 31 май, като преди това Управителният съвет ще одобри кандидатите, предложени от Треньорска комисия, съобщиха от БФВТ.


На заседанието в Русе беше утвърден и окончателния състав на националния отбор. При мъжете ще участват Ангел Русев и Дениз Данев (55 кг), Иван Димов и Габриел Маринов (61), Валентин Генчев и Диан Пампорджиев (67), Божидар Андреев (73), Карлос Насар (89) и Васил Маринов (109). Европейският шампион в кат. 109 кг Христо Христов пропуска шампиона заради контузия. При жените ще участват: Бояна Костадинова и Рени Русева (45 кг), Магдалена Димитрова (49), Галя Шатова (59) и Джесика Иванова (+89).


Заседанието на Управителния съвет беше първото след вписването на Ариф Маджид като президент на федерацията. Той беше избран през май 2021, но поредица от жалби бавеше вписването му. В същото време федерацията беше управлявана от предишния президент Неделчо Колев, който беше уволнил Иван Иванов като селекционер, а на негово място назначи Пламен Аспарухов. Впоследствие Иванов беше върнат на поста, но в националния имаше разделение. По-голямата част от тима тренираше под негово ръководство в Русе, но двама от най-добрите ни щангисти - Карлос Насар и Божидар Андреев се готвиха отделно.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

козирог