16.11.2015 16:50

Юношите до 19 г. се класираха за елитната група на Евро 2016 след уникална драма в Кипър

Видян 1686 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Националният отбор по футбол на България до 19 години успя се класира за участие в Елитния кръг на Евро 2016, след невероятна драма в последните мачове от квалификационния кръг на трета група. Тимът на Светослав Тодоров завърши 3:3 с домакините от Кипър, но благодарение на равенството 2:2 между другите два отбора в групата - Люксембург и Полша си гарантира участие в следващия кръг.
На стадион Куклия в Пафос над всички бе халфът на втория тим на Литекс - Александър Георгиев. Той бе в основата България да се класира напред, след като отбеляза два гола за трикольорите в 58' и 63', а преди това асистира за първото попадение на Божидар Краев от Левски в 41-ата минута.



Тимът ни водеше в резултата, но малко преди последния съдийски сигнал кипърци изравниха до 3:3 с попадение на Калис в 82', а преди това за островната държава отбелязаха Христодолу в 29' и Малекидис в 47'. По всичко изглеждаше, че България няма да се класира директно за Елитните групи на Европейското за юноши догодина, но в другата среща от група 3, Полша успя да изравни на Люксембург и да направи мача помежду им равен 2:2.
Така младите лъвове завършиха на второ място в крайното класиране с актив от четири точки. Толкова има и Люксембург, но победата с 2:1 на трикольорите в прекия двубой даде предимство на Божидар Краев и компания. Полша пък спечели групата със седем точки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!