Григор, в днешния мач срещу Тиафо имаше 93% успешен първи сервис и 13 аса.

Свързани новини

11.07.2023 09:57

Искам финал на Уимбълдън с Джокович: Гришо

Видян 2576 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

- Григор, в мача срещу Тиафо имаше 93% успешен първи сервис и 13 аса. Изглеждаше много мощно и превъзходно. Как видя мача?

Димитров: Надявам се с всеки нов мач нещата да се подобряват и да напредвам. Едни от най-важните елементи в тениса са сервисът и ретурът. С тях започва играта. Може би това беше един от основните фактори за моя успех, защото Тиафо е един от онези играчи, които са много добри при ретури и сервират отлично. Мачът беше прекъснат вчера поради дъжд и обикновено, когато спреш да играеш, е много трудно да се върнеш и да направиш същото на следващия ден. Ето защо днес се подготвих, опитвайки да се приведа в същото състояние на духа, в което бях вчера.

– Очакваш ли да се повтори 2014 г., когато игра на полуфинал на "Уимбълдън"?

Димитров: Що се отнася до повторението на историята и евентуален полуфинал, с удоволствие бих повторил 2014 г., но сега е рано да говорим за това. Фокусиран съм изцяло върху следващия мач.

- Имаш ли план как да се противопоставиш на Холгер Руне?

Димитров: Винаги има решения, просто трябва да се приложат. Нямам много време за подготовка, ще гледам мача му срещу Фокина. Не съм гледал много от играта му, но определено има нещо, което мога да намеря в нея. Руне вече е постигнал доста в кариерата си, въпреки че е само на 20. Той играе страхотен тенис тази година. Ще бъде вълнуващ мач и го очаквам с нетърпение. Просто искам да изляза на корта и да играя най-добрия си тенис и ще гледам на този двубой като на всеки друг.

- Може ли да се случи балкански финал на "Уимбълдън" срещу Джокович?

Димитров: Трудно се стига, но би било фантастично! Чувствам, че съм в момент от кариерата ми, в който искам да дам най-доброто от себе си и да направя нещо по-голямо. Мисля, че увереността ми също нараства всеки път, когато се подготвя добре преди турнира, а за този "Уимбълдън" имах страхотна подготовка.


 - Какви са отношенията ти с Джокович и как виждаш историята, която той пише в момента в тениса?

Димитров: Дори и сега, докато играе, той пише история с всяко свое движение и резултат. Всичко, което прави не само с играта, но и със себе си - как контролира чувствата и емоциите си във важни, критични моменти от мача, е идеален модел за подражание. Въпреки всичко, което е постигнал в тениса, той продължава да иска да бъде все по-добър.

- Как виждаш ситуацията с тениса в България и този успех на тенисистите от Балканите? Ти си тук, Циципас, Джокович, Чорич също. Дали това е тенденция на тениса в нашия регион или са само отделни проблясъци?

Димитров: По принцип не се задържам толкова много в България, за да опозная малко по-добре кой какво играе. От време на време виждам, че имаме млади таланти, които постигат успехи. Очевидно е, че в момента имаме хора от Балканите, които са топ тенисисти, като Циципас, Ноле, като мен. Нещо, което разбрах през годините, е винаги да изисквам повече от себе си и никога да не се задоволявам с това, което съм постигнал до момента. Винаги съм се стремял да вървя напред, да се ​​консултирам с други играчи, с други треньори. Може би всичко това ме накара да бъда по-добър. За съжаление, у нас тези неща не са толкова развити. Трябва да има тенис центрове и хора, които да работят в тази сфера. И най-важното - да инвестираме в играча, което е най-трудното.

- Приятели от Македония ми казаха да не се връщам, ако не те питам как успяваш да имаш най-красивите жени за гаджета.

Димитров (смее се): Не знам как да отговоря. Понякога в живота човек не избира нещата, но те идват при него и просто трябва да ги приеме като такива. Тук говоря по принцип и за добри, и за лоши неща. Всички трябва да се приемат по един и същи начин. Що се отнася до жените, това е относително, но винаги се опитвам да бъда позитивен и приятен с хората, които са ми близки. Може би ми помага и в отношенията с дамите.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв