Свързани новини

29.04.2010 12:35

Интер на финал за ШЛ след 38 г.

Видян 1544 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Интер загуби като гост на Барселона с 0:1 полуфиналния мач-реванш за Шампионската лига, игран на стадион "Камп Ноу", но с общ резултат 3:2 се класира за финала - за пръв път от 38 г. насам.


През целия мач домакините имаха смазващо териториално превъзходство, за което говорят и процентите на владеене на топката - 80% за Барса срещу 20% за Интер. Гостите обаче изиграха срещата много зряло тактически и редуващите се една след друга атаки на домакините се разбиваха в защитния вал, изграден от нерадзурите пред вратата на Сезар. На отбора на Барселона му липсваше острота, като в предни позиции разочарова най-вече Ибрахимович. Липсваха идеи и в играта на Меси и Шави, от които се очакваше много повече. В 28-ата минута червен картон получи Мота от Интер, но домакините така и не съумяха да се възползват от полученото числено преимущество. Интер, от своя страна, се защитаваше умело и хладнокръвно, без да пропуска шансовете си контраатака чрез Милито и Майкон. С изключение на 1-2 удара към вратата на Сезар, Барселона не успя да сътвори нищо през първото полувреме, което съвсем закономерно завърши без голове. Втората част, протекла при идентичен сценарий, се играеше почти само на една врата - тази на Интер. Единственият гол в мача падна едва в 84-ата минута - Шави изведе Пике в наказателното поле, той финтира Кордоба и вратаря Сезар, завъртя се и на празна врата отбеляза за 1:0. Окрилени, домакините допълнително увеличиха оборотите, като само 3 минути по-късно Шави можеше да класира Барса за финала, но ударът му от около 25 метра бе спасен по блестящ начин от Сезар, който малко след това улови и шут на Меси. В даденото от отлично рефериралия мача Франк де Блекеере продължение Къркич вкара втори гол за домакините, но той бе отменен, тъй като преди това Туре игра с ръка. Така, с общ резултат 3:2, Интер се класира за финала на Шампионската лига, което за тима от Милано се случва за пръв път след цели 38 г. На финала, който ще се играе на 22 май на стадион "Сантяго Бернабеу" в Мадрид, момчетата на Моуриньо ще срещнат Байерн Мюнхен, отстранил Олимпик Лион с общ резултат 4:0.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак