Стадион

Свързани новини

28.09.2023 15:42

И съдът обвини Барселона в подкупване на шеф на реферите

Видян 2281 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върховният съд на Каталуния обвини футболния гранд Барселона в даване на подкуп. Това стана в рамките на делото за получаване на пари от председателя на техническата комисия на реферите в Кралската испанска футболна федерация (RFEF) Хосе Мария Енрикес Негрейра.
"Беше решено да бъдат обвинени всички лица, включително футболен клуб Барселона, в престъплението "подкуп“, се казва в прессъобщението на съда. Отбелязва се още, че Барса е „плащал чрез посреднически фирми на един от тримата заместник-председатели на техническата съдийска комисия“, което е било потвърдено документално.


Освен това Върховният съд разпорежда да се извърши обиск в централата на техническата комисия на RFEF, която се намира в Мадрид.
В началото на март стана известно, че прокуратурата е обвинила Барселона в корупция по дело за съмнителни парични преводи към Негрейра. А на 15 март съдът прие да разгледа представените от прокурора жалби срещу двама бивши президенти на Барса - Джосеп Мария Бартомеу и Сандро Росел, срещу самия клуб и срещу Негрейра.


Разследването започна след разкрития на испански медии, че в периода 2001-2018 г. бившият реферски шеф е получил около 7 млн. евро от Барселона за предполагаеми консултации, свързани с работата на арбитрите. Според в. Ел Паис фирмата на Негрейра е предавала в офиса на клуба пликове всеки път, когато на Барса е предстоял мач от Ла Лига или за Купата на краля. В пликовете е имало писмени отчети и видео с анализ на профила на рефера, назначен да свири съответния двубой.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

козирог