Хърватия

Свързани новини

15.06.2023 15:27

Хърватия е на финал в Лигата на нациите след зрелище срещу Нидерландия

Видян 2628 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хърватия се класира на финал в Лигата на нациите, след като победи с 4:2 Нидерландия в първия полуфинал в Ротердам. Редовното време завърши 2:2, като домакините стигнаха до гол в последната минута. В продължението обаче Хърватия вкара още два и се класира за мача за трофея на 18 юни. Нидерландия пък не успя да се възползва от домакинството на финалната четворка и ще играе в мача за третото място в неделя.


Домакините започнаха мача по-добре и контролираха играта в началото, но рядко създаваха положения. Шави Симонс и Теун Коопмайнерс пробваха удари, но без успех. В 34-ата минута Нидерландия откри резултата след страхотна атака, завършена с диагонален удар на Дониел Мален.


След почивката Хърватия започна да играе по-добре и бързо стигна до изравнителен гол. Лука Модрич беше фаулиран в наказателното поле, а Андрей Крамарич вкара отсъдената дузпа. Добрата игра на гостите продължи, а в 73-ата минута те стигнаха до втори гол. Лука Иванушец подаде към Марио Пашалич, който беше точен. Нидерландия стигна до изравнителния гол в последната минута от добавеното време, след като Ноа Ланг се разписа с добър удар след поредното разбъркване в наказателното поле.


Радостта за лалетата обаче бе кратка, тъй като в продълженията първо Бруно Петкович вкара трети гол за Хърватия, а в самия край неостаряващият Лука Модрич оформи крайния резултат с гол от дузпа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец

Доста неща имате за вършене

Доста неща имате за вършене. Преценявайте правилно кое