Атлетико (Мадрид) се задоволи само с точка от равенството 3:3 срещу Хетафе

Свързани новини

20.12.2023 10:47

Гризман изравни рекорд на Луис Арагонес

Видян 3225 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Атлетико (Мадрид) се задоволи само с точка от равенството 3:3 срещу Хетафе на свой терен в 18-ия кръг от първенството на Испания, но Антоан Гризман влезе в клубната история с изравнен голов рекорд на иконата на клуба и на испанския футбол Луис Арагонес.

Френският нападател вкара два пъти – за 3:1 от дузпа, и вече има 173 попадения с фланелката на "дюшекчиите", колкото е отбелязал и Арагонес в периода 1964 – 1974 година. Малкият столичен клуб стигна до равенството от дузпа в добавеното време, като по този начин сложи край и на серията на Атлетико от 20 поредни домакински победи.

Борха Майорал беше точен от 11-те метра, за да накаже останалите още в 38-ата минута 10 на терена играчи на домакините. Ако бяха спечелили този мач, "дюшекчиите" щяха да подобрят клубния рекорд с 21-а поредна домакинска победа. 20 поредни те вече веднъж са правили през 2013-а година.

В края на краищата исках да си тръгнем от този мач с три точки, а не стана. И това е малко срамно. Но съм невероятно щастлив за постижението на Гризман. Той просто е човек, който винаги дава всичко от себе си на тренировките, в мачовете за клуба и е много важен човек за Атлетико. Трябва да се научим да ценим важните хора, заяви старши треньорът Диего Симеоне след края на мача.

Френският нападател вкара своя 172-и гол в 44-ата минута след подаване на Родриго Рикелме, а в 69-ата изравни постижението на Арагонес след точно изпълнена дузпа. Феновете на стадион "Уанда Метрополитано" скандираха имената и на Гризман, и на Арагонес, в момента на точното изпълнение на наказателния удар с десния крак. Двамата са постигнали попаденията си в почти сходен брой мачове – починалият през 2014-а година и легендарен треньор ги е вкарал в 370 срещи. Гризман го прави в своя 364-и мач за Атлетико.

Равенството изкачи Атлетико на 3-ото място с равни точки с Барселона – по 35, но с мач по-малко и по-добри показатели. На върха в класирането остава сензацията и братски клуб на Манчестър Сити с 44 точки, с 2 повече от Реал (Мадрид).

Борха Майорал изравни за Хетафе за 171 в 53-ата минута със своето първо попадение в мача, а Алваро Мората изведе отново Атлети напред, засичайки точно с глава центриране на Маркос Йоренте в 63-ата. След това Гризман направи 3:1, а в рамките на 6 минути накрая се стигна до равенството. Най-напред Оскар Родригес намали, а в 3-ата минута на добавеното време Майорал вкара дузпата.

Севиля реагира по перфектен мач и отнесе с 3:0 намиращия се на предпоследното 19-о място отбор на Гранада. Това беше и дебют за новия треньор на тима Кике Санчес Флорес, който преди два дни зае поста от уругваеца Диего Алонсо. Адриа Педроса, Лукас Окампос и легендата Серхио Рамос се разписаха за успеха на гостите, за които това е край на серията от 10 мача без победа.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.