Гришо

Свързани новини

01.01.2024 13:22

Гришо започна годината победно

Видян 7739 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Григор Димитров започна по успешен начин новия тенис сезон, след като победи бившия номер 1 в света Анди Мъри с 4:6, 7:5, 6:2 в мач от първия кръг на турнира от сериите АТП 250 в Бризбeйн, Австралия, предаде БНР.

Българският тенисист, който е втори поставен в схемата, ще срещне Даниел Алтмайер (Германия) или австралийския квалификант Ли Ту във втория кръг на надпреварата.

Първият сет на двубоя вървеше без възможности за пробив до десетия гейм, когато Димитров се пропуска и Мъри взе подаването му за 6:4. Втората част също вървеше на сервис преди Григор да пробие за аванс от 5:4, но той не успя да затвори сета на собствен сервис и позволи на съперника му да върне пробива. 14-ят в света Димитров веднага стигна до нов пробив и след като отрази възможност за пробив в следващия гейм, в крайна сметка се наложи със 7:5, за да вкара мача в решаващ трети сет. В него българинът доминираше и взе откриващите четири гейма за солидна преднина, която не изпусна до края и затвори мача след близо два часа и половина игра.

По този начин Димитров записа втора поредна победа над Мъри, след като го победи във втория кръг на Ю Ес Оупън през лятото. Григор вече има пет успеха и осем поражения срещу трикратния победител в турнири от Големия шлем.

Родният тенисист реализира 13 аса и бе много солиден на първи сервис, печелейки 82 процента от разиграванията. Той записа 36 печеливши удара срещу 17 за съперника му, като в същото време допусна по-малко непредизвикани грешки - 13 срещу 19. Гришо бе много успешен при излизанията си на мрежата и взе 16 точки от 18 опита (89 процента).


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак