Свързани новини

07.01.2022 13:16

Гришо спаси 2 мачбола и е на полуфинал в Мелбърн

Видян 1130 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първата ракета на България отрази два мачбола и победи №57 в световната ранглиста Ботик ван де Зандсхулп с 6:7(5), 6:0, 7:5   на централния корт "Род Лейвър Арина" след повече от 2 часа и половина игра, предаде БНР.


В средата на първия сет двамата си размениха по един пробив. Първо 26-годишният нидерландец направи брейк за 3:2, но Димитров тутакси го върна. В осмия гейм 28-ият в света хасковлия от 0:40 стигна на два пъти до точки за пробив, но не успя при втори сервис на съперника.


Логично се стигна до тайбрек. В него смяната на полетата дойде при 3:3 точки. Ван де Зандсхулп стигна до сетбол при 6:5 и го реализира на първи сервис на Гришо след 65 минути игра.


Българинът започна мобилизирано следващия сет, вдигна качеството на играта си и не даде шанс на своя опонент  Димитров затвори частта на нула след по-малко от половин час.


Четвъртфиналистът от US Open Ван де Зандсхулп прекъсна серията на Гришо от шест поредни гейма, като успя да спечели подаването си в началото на рашаващия сет. 26-годишният тенисист от Вагенинген успя да пробие за 4:2, а след това и да затвърди. При 2:5 Димитров сервираше за оставане в срещата и се справи на нула. После Нидерландецът подаваше за място на полуфиналите. Той поведе с 40:15, но първата ни ракета отрази двата мачбола, а след това върна пробива за 4:5. В един безкраен 11-и гейм Григор проби при петата си възможност и след това сервираше за победата. Той първо отрази две точки за връщане на пробива, стигна до мачбол и го реализира незабавно.


Съперник на Димитров на полуфинала ще бъде 24-годишният квалификант Максим Креси. Американецът, който е №112 в света, отстрани Жауме Мунар от Испания след 7:6(3), 6:4.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби