Гришо изпусна титлата в Париж и се разплака

Свързани новини

05.11.2023 18:11

Гришо изпусна титлата в Париж и се разплака

Видян 3901 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Световният №1 в тениса Новак Джокович отново се оказа непреодолимо препятствие за Григор Димитров и спечели финалния мач помежду им на Мастърс турнира в Париж. Сърбинът победи с 6:4, 6:3 и завоюва седмата си титла от надпреварата във френската столица и общо 40-а във вторите най-престижни серии след Големия шлем (по този показател той е рекордьор, като вторият - Рафаел Надал има 36). Това бе и общо 12-а победа за Джокович от 13 мача срещу най-добрия български тенисист, като вече 10 от тях са поредни. За последно хасковлията победи сърбина на Мастърс-а в Мадрид през 2013 г. След края на срещата Григор не издържа на емоциите и се разплака. 


За Григор остава утехата, че достигна до втория Мастърс финал в кариерата си и втори мач за титла през 2023 г., макар да не успя да завоюва девети трофей. Това бе общо 17-и двубой за АТР титла на най-добрия български тенисист и девета негова загуба в такива мачове. За последно той спечели турнир през най-успешната за него 2017-а, когато завърши годината като №3 в света и завоюва 4 титли, включително и от АТР Финалите в Лондон.


Въпреки това Димитров може да е доволен от сезон 2023 г., който приключи за него именно в Париж. През тази година Григор достигна до два финала, игра и полуфинал на Мастърс в Шанхай през октомври и за първи път от няколко години постигна повече от 40 победи за един сезон (41). Освен това той се завърна и в Топ 15, като ще приключи 2023 г. като 14-и в световната ранглиста, в която бе на 17-о място преди началото на парижкия Мастърс.


Снимка: БТА


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак