13.06.2019 13:06

Гришо: Искам поне една титла от Големия шлем

Видян 1287 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Григор Димитров иска да бъде запомнен "като човек като всички останали" и шампион от Големия шлем. Българският тенисист разказа пред списание GIO за това какви са целите пред него.


"В тениса обичам надпреварата, всекидневното предизвикателство, което той предлага, и пречките, които трябва да се преодоляват", каза Димитров.


Той не гледа към "рекордите" в тениса, както се изразява в английски стил, а иска да спечели поне една титла от Големия шлем, с което да бъде запомнен от феновете.


"Определено искам да съм оставил някаква следа в спорта. Не от гледна точка на рекордите, това не е било моя цел. Едно от главните неща за мен е хората да видят, че спортистите са като всички останали. Просто сме добри в това, което правим, но всички ние също трябва да се справяме с проблемите си извън корта. Имам своите демони, очаквания и т.н. Със сигурност бих искал да бъда запомнен и с добри резултати и като шампион от турнир от Големия шлем."


Попитан за най-силните си оръжия на корта, Димитров обясни, че няма само едно.


"Бих искал да кажа, че това са някои от ударите, но мисля, че основното е как използваш тялото си – движението и ловкостта. Тялото ми е най-голямото ми предимство, защото когато излезеш на корта, въпреки че тенисът е много умствен спорт, трябва да използваш физическото си състояние", добавя бившият №3 в света.


От следващата седмица българският тенисист започва сезона на трева. От 17 до 23 юни Димитров е заявил участие в турнира в Куинс, който е от категория АТР 500. Надпреварата в Лондон ще бъде подгряващ турнир преди Уимбълдън. Димитров е шампион в Куинс от 2014 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева