21.10.2010 17:29

Гришо докосва историята

Видян 1444 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров преодоля втория кръг на турнира от веригата Чалънджър във френския град Орлеан с награден фонд от 106 500 евро и гостоприемство, след като победи 122-ия в световната ранглиста Мартин Фишер (Австрия) с 6:4, 7:6 (3).


19-годишният талант от Хасково, който е известен с прозвището Българският Федерер, ще прибави 25 точки за световната ранглиста и ще намери място в Топ 125 на класацията на ATP. Така Гришо, който е шампион за младежи от Уимбълдън през 2008-а, вече докосва историята. Ако нашето момче вземе, че спечели турнира в Орлеан, като едното нищо ще повтори постижението на Орлин Станойчев, който е първият и досега единствен българин, влизал в  знаменития Топ 100 .


Гришо, притежаващ титла и от US Open, подпука Фишер от самото начало, като го поряза с ранен пробив и не изпусна преднината си до края на сета. Във втората част 24-годишният австриец намери ритъма си и това създаде известни трудности на българина. Двамата печелеха лесно подаванията си, като разнообразяваха играта и с къси топки. Фишер имаше възможност за пробив в четвъртия гейм на втория сет, но Григор се измъкна умело. Последваха силни сервис геймове на нула за нашия и добри изпълнения на съперника му от бекхенд. Така логичното се случи и се стигна до тайбрек, в който 131-ият в света към момента Димитров бе истински терминатор. Първата ни ракета поведе бързо с 4:0 точки, като си заслужи аплодисментите на публиката с чудесно спечелената точка от земята. В крайна сметка мачът приключи след час и 23 минути, като Гришо записа 14 аса. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак