Свързани новини

19.11.2017 23:03

Григор триумфира в Лондон

Видян 1448 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Григор Димитров спечели най-големия си трофей в своята кариера. Най-добрият ни тенисист триумфира на заключителния Мастърс турнир в Лондон, събиращ осемте най-добри тенисисти през годината. На финала в английската столица Димитров успя много трудно да победи белгиеца Давид Гофен със 7:5, 4:6, 6:3. Срещата започна по изключително труден начин за родния тенисист. Още в първия гейм той допусна пробив,  но съумя да го върне много бързо. В края на сета хасковлията взе инициативата и успя да пробие сервиса на Гофен, след което спечели със 7:5. В началото на втория сет играта бе равностойна, като и двамата тенисисти успяваха да спечелят подаването си. Пръв до точка за пробив стигна Димитров, но той не успя да я реализира, а още в следващия гейм Гофен от своя страна взе подаването на Григор. Този пробив бе достатъчен за белгиеца и той затвори спокойно сета с 6:4. Третият сет започна изключително трудно за Григор и той трябваше да спасява няколко брейк точки още при първото си подаване.  Последва равностойна игра от двете страни на мрежата до средата на решаващата част. При 3:2 в своя полза Димитров успя да пробие сервиса на Гофен и това му гарантира комфортна преднина.  Най-добрият ни тенисист успя да спечели следващите си два сервис-геймове, което му осигури крайния успех с 6:3.


Иска ми се да мога да опиша емоциите, които усещам в момента, но и аз не мога. Бяха невероятни две седмици за мен, беше удоволствие да играя в Лондон, но и голяма чест. Мога смело да кажа, че това бяха най-добрите седмици в живота ми, сподели Димитров след края на мача.


Това безспорно е най-големият успех на Димитров в неговата кариера. Българският тенисист завърши този изключителен сезон по възможно най-добрия начин. Той спечели всичките си срещи в Лондон, с което си гарантира 1500 точки за световната ранглиста и рекордното трето място в света.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което