При съвместната им работа българският тенисист достигна четвъртфинал на Australian Open 2021, както и два полуфинала в Мастърс турнирите в Индиън Уелс (2021) и Монте Карло (2022).

Свързани новини

14.09.2022 16:23

Григор Димитров се раздели с треньора си

Видян 2796 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Григор Димитров е взел решение да се раздели с треньора си Данте Ботини. Това идва само броени дни, след като българският тенисист отпадна от US Open във втория кръг и записа най-слабия си сезон в турнирите от Големия шлем от 9 години. Новината за раздялата съобщи Ботини.



"След две години, в които бях треньор на Григор Димитров, той реши да се разделим. Бих искал да му благодаря за възможността да го тренирам. Желая му всичко най-добро в бъдеще, както в кариерата му, така и в личния живот", съобщи Ботини.



Той стана треньор на Димитров в началото на 2021 г., когато българинът заемаше 19-о място в световната ранглиста. В този период Димитров се движеше между №16 и №37 в света. При съвместната им работа българският тенисист достигна четвъртфинал на Australian Open 2021, както и два полуфинала в Мастърс турнирите в Индиън Уелс (2021) и Монте Карло (2022).
Преди време Димитров работеше с Даниел Валверду (2016-19), с когото постигна най-големите си успехи и спечели финалния Мастърс в Лондон през 2017 г., извел го и до №3 в света. По-късно българинът за кратко работи и с Андре Агаси.



Следващият турнир, в който Димитров ще играе е Sofia Open (25 септември-2 октомври).



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

везни