Григор Димитров

Свързани новини

02.11.2023 15:39

Григор Димитров не се затрудни срещу Бублик и е на четвъртфинал в Париж

Видян 3308 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров се класира за втори път на четвъртфиналите на Мастърс 1000 турнира в зала в Париж при 11-ото си участие

Той се наложи над Александър Бублик, който представя Казахстан, за малко повече от час игра. Първата ни ракета стигна до тази фаза в зала „Акор Арена“ и през 2019 година, когато беше спрян на полуфинал от Новак Джокович.


Българският тенисист постигна експресна победа над Александър Бублик - 6:2, 6:2. Срещата между Димитров и 33-ия в световната ранглиста продължи само 66 минути.


Това беше шести мач между Димитров и Бублик, като двамата са с по три победи. Българинът беше загубил последния им мач, който беше по-рано през годината в Марсилия. За Димитров това е второ класиране на четвъртфинал в парижката зала Берси. През 2019 г. той игра полуфинал в турнира, когато загуби от Новак Джокович.


За разлика от двубоя с Даниил Медведев, този път Димитров не беше толкова убедителен в сервиса си. Голяма роля обаче изиграха грешките на Бублик. Той направи 13 непредизвикани грешки срещу само пет за българина.


Димитров игра двубоя с превръзка на лявото бедро. След срещата представящият Казахстан Бублик го попита какво е състоянието му, а българинът заяви, че е усетил болки в коляното. В следващия кръг Димитров ще срещне победителя от мача между Франсиско Серундоло (Аржентина) и поляка Хуберт Хуркач (11-и поставен).


"Саша е страхотен на сервис, особено във важните моменти, но аз съумях да остана в мача. Успях и да разчитам сервиса му. Не знаеш в какъв ден ще го завариш, но в крайна сметка аз бях доста солиден в целия мач. Аз съм от тенисистите, които искат да усетят ритъма, да видят как се чувстват на корта. Не гледам толкова статистиката и не исках да си вкарвам напрежение", каза Димитров след срещата.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец