Свързани новини

07.07.2014 10:02

Григор Димитров е световният №9

Видян 1101 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първата ракета на България Григор Димитров написа поредната златна страница в историята на родния тенис, като стана първият българин в Топ 10 на Световната ранглиста. Досега в десетката са влизали само дами - трите сестри Малееви. От днес Гришо официално е деветият най-добър тенисист на планетата.


Въпреки че 23-годишната зведа, не успя да сбъдне голямата си мечта и да достигне до финала на Откритото първенство на Великобритания, той демонстрира феноменална игра на истински шампион. В изключително оспорван и равностоен сблъсък на централния корт в Ол Ингланд Клъб в Лондон поставеният под номер 11 българин отстъпи с 4:6, 6:3, 6:7(2), 6:7(7) срещу лидера в схемата Новак Джокович (Сърбия). „Играх срещу бъдеща звезда. Всъщност той вече е топиграч“, сподели Джокера след мача.


Димитров показа достойнства на феноменален атлет и изключителен бъдещ шампион. В предния етап на турнира именно тези качества му помогнаха да елиминира безапелационно с 3:0 сета миналогодишният носител на титлата Анди Мъри. С победата над британеца, Гришо развали празника на много лондончани, които очакваха нов финал с участието на Мъри. Отпадането на местния любимец е принудило голям брой хора да предложат билетите си за продажба, като цените на някои от тях дори са паднали с около десет процента.


В интернет дори се появи шега, че Гришо е поредният българин, който отиде в Кралството и взе работните места на англичаните.


За достигането си до 1/2-финалите на Уимбълдън българинът си заслужи чек за 440 000 паунда и 720 точки за световната ранглиста.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец