Волейболните национали слушат химна в залата на Конгресния център в Анахайм преди мача с Германия

Свързани новини

06.07.2023 09:40

Германия посочи на националите ни изхода от VNL

Видян 2541 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българският национален отбор по волейбол допусна седма поредна и общо осма загуба в девет изиграни мача от Лигата нациите (VNL) през 2023 г. и на практика се сбогува с комерсиалния турнир на международната федерация (FIVB). В откриващата си среща от заключителната седмица в Анахайм (САЩ) селекцията на Пламен Константинов беше разгромена от състава на Германия с 0:3 (-22, -18, -22).

За "трикольорите" това беше втори пореден мач, в който те губят от отбора, заемащ последното 16-о място във временното класиране, след като в предишната си среща отстъпиха пред Куба с 2:3 гейма. Сега вече България се свлече на дъното с актив 1-8 и 6 т., а "маншафтът" се изкачи на 12-а позиция с 2-7 и 7 т.

За да запази мястото си във VNL и през 2024 г., тимът ни се нуждае от поне една победа в оставащите си три мача. Но това не изглежда особено реалистична цел с оглед на предстоящите съперници - Иран (2-7, 8 т.), Сърбия (4-5, 11 т.) и домакина САЩ (8-1, 24 т.). Като последна надежда се очертава двубоят с иранците, който ще се проведе призори българско време в петък - от 6:30 ч. утре сутрин.

Тази нощ треньорът Константинов заложи на Денис Карягин като втори посрещач в отсъствието на изгряващата звезда Александър Николов, който подсили младежкия национален отбор за световното първенство до 21 г. в Бахрейн. Останалите в титулярната шесторка бяха познатите Георги Сеганов като разпределител и капитан, Димитър Димитров като диагонал, Мартин Атанасов като посрещач и Алекс Грозданов и Николай Колев като центрове. Либеро беше Теодор Салпаров.

От пейката влязоха Илия Петков, Николай Пенчев, Аспарух Аспарухов, Делчо Раев и Валентин Братоев.

Топреализатор в тима ни стана Атанасов с 11 т. (1 блок), което беше и единственият двуцифрен актив сред нашите волейболисти. Втори по резултатност с по 9 т. бяха Карягин (1 блок) и резервата Аспарухов.

С най-голям принос за успеха на Бундестима се открои Мориц Райхерт с 14 т. (2 аса), а Линус Вебер добави 12 т. (1 блок).


Източник: В. Сега


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.