Българинът Георги Иванов спечели европейската титла на първенството по борба до 23 години в Букурещ, Румъния.

Свързани новини

21.03.2023 15:22

Георги Иванов спечели европейската титла по борба до 23 години

Видян 3241 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Българинът Георги Иванов спечели европейската титла на първенството по борба до 23 години в Букурещ, Румъния.


На финала при 125-килограмовите на свободния стил българинът бе категоричен срещу украинеца Володимир Кочанов - технически туш с 10:0, като успехът дойде 1,42 минути преди края на редовното време.


Късметът помогна на украинеца да стигне до тази фаза на шампионата, след като грузинец и азер се сбиха на полуфиналите и бяха дисквалифицирани.
Златото в Букурещ е най-големият успех в кариерата на младия Георги Иванов, който през миналата година стана бронзов медалист на първенството на континента до 20 години.


Иванов е шампион на България при мъжете и при юношите. Наскоро той участва на турнира Дан Колов, но не успя да стигне до отличията. А на първенството в румънската столица бе във върховата си форма. Преди решителната схватка за златото той постигна две убедителни победи - над Азамат Хосонов (Гърция) с 6:0 и турчина Ал Ефе с 6:2 на полуфиналите.


„Още преди първенството тръгнах с нагласата да стана шампион. Надявам се оттук-нататък да вървя само нагоре и на големи първенства при мъжете. Иначе всички срещи ми бяха трудни. Но добре се сборих, водех в резултата и контролирах развоя на срещите. А когато стигнах финала, разбира се, че имах някакво притеснение, защото вече съм губил един финал. Но си казах, че ако не спечеля златото, другото за мен ще е провал. Изпитах много хубаво чувство, бях много развълнуван. Надавям се моят баща, който почина преди няколко години да вижда този мой успех.”, заяви Георги Иванов.


Всъщност покрай баща си, който е бил голям любител на борбата и Георги се захваща със спорта на Дан Колов. Родом е от Кърджали, но в последните години живее в Димитровград, където започват и първите му стъпки в борбата при треньора Салим Наим.
След първенството в Букурещ предстои кратка почивка за младия национал, за когото следващото голямо предизвикателство ще бъде европейското първенство за мъже в Загреб от 17 април.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

лъв