Русия бе изхвърлена от Световното първенство в Катар

Свързани новини

01.03.2022 09:33

ФИФА и УЕФА отстраниха Русия от всички международни турнири

Видян 952 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Международната футболна федерация (ФИФА) и УЕФА отстраниха Русия от всички международни турнири заради военните действия в Украйна. Решението, което е в сила до второ нареждане, означава, че руският национален отбор няма да участва в баражите за световното в Катар тази година.


 


Женският национален отбор на страната остава извън европейското първенство през лятото. Спартак Москва пък е отстранен от Лига Европа и съперникът му в осминафиналите Лайпциг продължава директно в следващата фаза.


 


Посочва се, че УЕФА прекратява спонсорския си договор с Газпром.


 


Решението идва в момент, в който Международният олимпийски комитет (МОК) препоръча спортистите и официалните лица от Русия и Беларус да не бъдат допускани до никакви международни състезания. Призивът е свързан с военните действия в Украйна, които са в разрез с действащото олимпийско примирие.


 


"Футболът е напълно обединен и е солидарен с всички засегнати хора в Украйна", гласи съвместната позиция на ФИФА и УЕФА. "Двамата президенти (Джани Инфантино и Александър Чеферин) се надяват, че ситуацията в Украйна ще се подобри значително и бързо, така че футболът отново да бъде средство за обединяване и мир сред хората".


 


ФИФА вече беше поставена под много силен натиск да изключи Русия от баражите за световното. На 24 март руският отбор трябваше да посрещне Полша, а пет дни по-късно победителят да играе с Швеция или Чехия в решаващ двубой за определяне на един от последните европейски участници в Катар 2022.
Полша реагира най-остро и заяви, че при никакви условия няма да играе с Русия. Подобни позиции изразиха и федерациите на Швеция и Чехия.









 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец