Свързани новини

13.12.2021 10:22

ФИА отхвърли двете жалби на Мерцедес, Верстапен официално е шампион

Видян 1188 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Стюардите на Гран При на Абу Даби отхвърлиха и двата протеста, които бяха внесени от тима на Мерцедес след края на състезанието, в което след много драма Макс Верстапен победи Люис Хамилтън с изпреварване в последната обиколки и спечели първата си титла във Формула 1.


Двете възражения от страна на Черните стрели бяха свързани със случилото се в последните два тура и решенията на рейсконтрола свързани с рестарта на надпреварата.


Първият протест бе свързан с потенциално изпреварване от страна на Верстапен срещу Хамилтън преди прибирането на колата за сигурността. Комисарите прецениха, че пилотът на Ред Бул действително в един момент е бил пред своя съперник, но това е било част от дебненето преди подновяването на състезанието и затова не санкционираха нидерландеца.


Вторият протест бе свързан с решението на състезателния директор Майкъл Маси да пропусне пет затворени с обиколка коли точно преди рестарта, което доближи Верстапен до ауспуха на Хамилтън. С новите си меки гуми нидерлнадецът нямаше проблем в битката си с пилота на Мерцедес и го изпревари с агресивна маневра в спирането за петия завой.


Освен това комисарите прецениха, че състезателният директор има правото да контролира използването на колата за сигурност. Също така самият Маси категорично заяви, че се е позовал на споразумение между отборите, където е възможно състезанията да завършват при условията на „зелен флаг“.


Така след близо 5 часа на дебати и двата протеста на Мерцедес бяха отхвърлени, а Макс Верстапен запази своята първа титла във Формула 1.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Сена 13.12.2021 11:44

    Егаси правилата - идва опашкар в последната обиколка със свежи гуми, слагат го отпред и взема купата. Какво правим другите 57 обиколки? 3 пъти гуми сменя, бута се, смукаха го с въздух за да е по-бърз, какво ли не, сигурно щяха да сложат още 20 обиколки докато не му се отвори парашута !!!

  • 001 Чурулик Марийкин 13.12.2021 11:43

    Утре очаквам Тото Волф да пусне две жалби: - една срещу Мик Шумахер, че намигна на русата асистентка на Хамилтън и тя затвори чакрата на Латифи и той катастрофира, за да може бащата на Мик да запази рекорда от брой световни титли - друга срещу Латифи и неговият отбор Уилямс-МЕРЦЕДЕС, че са взели пари от RedBull, за да катастрофира нарочно, да влезе safety car и Верстапен да спечели.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

лъв