Представители на международни спортни федерации и национални олимпийски комитети са призовали спортисти от Русия и Беларус да бъдат допуснати до участие

Свързани новини

06.12.2023 15:27

Федерациите поискаха спортисти от Русия и Беларус да участват в Париж: МОК

Видян 2321 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Представители на международни спортни федерации и национални олимпийски комитети са призовали спортисти от Русия и Беларус да бъдат допуснати до участие на олимпийските игри в Париж като неутрални "възможно най-скоро". Международният олимпийски комитет (МОК) съобщи, че това се е случило на среща в Лозана. Представители на спортистите също са поискали "яснота" възможно най-скоро.


МОК препоръча връщането на руски и беларуски спортисти като неутрални в международни състезания още през март, но с условието, че състезателите не подкрепят войната в Украйна и нямат връзки с армията или службите за сигурност в двете държави. Все още обаче не е взето решение за олимпийските игри в Париж, въпреки че президентът на МОК Томас Бах редовно защитава позицията, че спортистите от двете държави трябва да участват.


"Участието на неутралните спортисти на олимпийските игри може да се случи само под съществуващите стриктни условия. Нито квалификационната система, направена от международните федерации, нито броят на квотите ще се променят за спортисти с руски или беларуски паспорт", се казва в новото съобщение на МОК.


През октомври Руският олимпийски комитет беше изключен от олимпийското движение, след като припозна регионални организации от анексираните територии в Украйна. Русия подаде жалба в Спортния арбитражен съд в Лозана.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

везни