Свързани новини

19.06.2009 13:42

Европейско клубно първенство по бадминтон в България

Видян 1772 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Традиционното Европейско клубно първенство по бадминтон ще се проведе в България за втори път след 1992 г. Party Food European Badminton Club Championships ще събере световния елит в олимпийския спорт в столичната зала "София" от 24 до 28 юни 2009 година.


За участие са записани 20 състава от 18 държави от Стария континент. Като домакин България ще бъде представена от националния шампион за миналата година БК „Стара Загора” и от тазгодишния първенец „Академик-НСА”. Очаква се повечето най-силни български състезатели да играят в турнира. „Академик-НСА” изтегли тежък жребий и ще играе в първа група с европейския клубен шампион „Приморие” (Владивосток). Останалите съперници на българите са „Харков” (Украйна), АСД „Медитеранеа” (Италия) и „Мулти Аларм” (Унгария). „Стара Загора” пък попадна във втора група на турнира, където водач е другият руски тим „Фаворит” (Раменское). Останалите съперници на старозагорци са „Содерниса Ринконада” (Испания), „Егоспор” (Турция) и „Униао Депортиво де Сантана” (Португалия). С изключително силни отбори ще се представят Германия, в лицето на БК „Саарбрюкен/Бишмисхайм”, и традиционната сила Дания, за която ще играе „Тим Скелскьор/Слагелзе”. Състави, подсилени от азиатски бадминтонисти, ще представят и Холандия, Франция, Испания и Финландия. Сред мъжете личи №7 в световната ранглиста датчанин Йоаким Персон („Тим Скелскьор/Слагелзее”). За „Содерниса Ринконада” ще играе бившият бадминтонист от Топ 10 и победител в Откритото на България Ричард Воън от Уелс. За шампионите от Владивосток са записани имена като Станислав Пухов и Владимир Друзченко. При дамите за германския първенец ще играе 13-ата в света Ксю Хуайвен, която е двукратна европейска шампионка. В тима е и обявената за Курникова в бадминтона Карола Бот, №90 в света. В тима на „Фаворит” личат украинката Елена Прус (№65 в ранглистата), Татяна Бибик (№76) и полякинята Камила Аугустин. За „Приморие” играят китайките Лю Фангуа и Ван Дън. Отборите са бъдат разделени на четири групи от по пет състава. Всеки двубой се състои от седем срещи – по две на единично мъже и жени и по една на двойки мъже, двойки жени и смесени двойки. Първите два състава се класират за четвъртфиналите на пряко отстраняване. Турнирът започва на 24 юние в 9 часа. Водачи на групи са „Приморие”, „Фаворит”, „Саарбрюкен” и „Слагелзе”. За подводачи са определени „Академик НСА”, „Амстелвеен” (Хол), „Содерниса Ринконада” (Исп) и „Иси Ле Мулeно” (Фр).


Ето жребият на Европейското клубно първенство по бадминтон:


Group 1


[RUS] Primorye Vladivostok


[BUL] SC Akademik NSA


[UKR] SHVSM Kharkov


[ITA] ASD Mediterranea Badminton


[HUN] Multi Alarm SE


Group 2


[RUS] Favorit-Ramenskoe


[ESP] CB Soderinsa Rinconada


[TUR] Egospor


[BUL] SC Badminton Stara Zagora


[POR] Uniao Desportiva De Santana


Group 3


[DEN] Team Skælskør-Slagelse


[FRA] Issy Les Moulineaux BC


[BEL] Computer Support Webacsa


[SUI] BV Adliswil-Zürich


[SVK] BC Presov


Group 4


[GER] 1. BC Saarbrücken/Bischmisheim


[NED] BV Van Zijderveld Amstelveen


[MKD] INEX - Skopje


[FIN] Östersundom IF


[LUX] Fiederball IZEG.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще се справяте много творчески с проблемите

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще се справяте много творчески с проблемите, но в