Свързани новини

31.03.2010 10:45

Естонец стана втория европейски одзеки след Котоошю

Видян 1183 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

25-годишният естонец Баруто получи официално званието "одзеки" и стана осмият чужденец и втори европеец, изкачил се до предпоследното стъпало в йерархията на японското сумо, съобщи БГНЕС.


Гигантът, който е висок 198 см. и тежи 188 кг, достигна до висота, покорена досега от хавайците Конишики, Акебоно и Мусашимару, монголците Асашорю, Хакухо и Харумафуджи, както и българската гордост Калоян Махлянов-Котоошю. През февруари 2004 г. Баруто, скоро след като става шампион по сумо на Естония, получава шанса да изкара тримесечен стаж в клуба на токийския университет "Нихон". След две години Баруто вече е във висшата дивизия "макуучи", но тогава започват проблемите за исполина и за десет месеца той получава три тежки травми в лявото коляно. Тази година стартира чудесно за сумиста и на пролетния турнир той заслужи ранга "одзеки", записвайки 14 победи и само едно поражение, като получи и поощрителна награда за техническо съвършенство. На заседанието на ръководителите на японското сумо всички изразиха мнението, че Баруто притежава нужните качества, за да стане един ден "йокодзуна". Естонският сумист е обичан в Япония заради благия си нрав и не слизащата от лицето му усмивка. Той е женен за руската красавица Елена.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец