Трима от членовете на изпълнителния комитет на Българския футболен съюз (БФС) са завели дела срещу вписването на Михаил Касабов като временен президент на мястото на подалия оставка Борислав Михайлов.

Свързани новини

23.01.2024 10:50

Емил Костадинов и още двама обжалват вписването на Касабов като шеф на БФС

Видян 2116 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Трима от членовете на изпълнителния комитет на Българския футболен съюз (БФС) са завели дела срещу вписването на Михаил Касабов като временен президент на мястото на подалия оставка Борислав Михайлов. За това съобщава кандидатът за президент Георги Градев, който е и адвокат.

Според информация, разпространена от Градев във "Фейсбук" това са Емил Костадинов, Румян Вълков и Димитър Георгиев.

Те са входирали дела в Софийския градски съд (СГС), а кандидатът за президент смята, че това е с цел да се саботира свикания конгрес за 15 март.

Костадинов е обжалвал още на 18 януари, ден след като БФС заяви Касабов в Търговския регистър. По това дело обаче има разпореждане, с което то е оставено без движение. Останалите две дела са от 19 януари.

Емил Костадинов е един от най-близките до дългогодишния президент Борислав Михайлов. Той в момента е и вицепрезидент на БФС. Румян Вълков е председател на комисията за аматьорски футбол, а бившият депутат Димитър Георгиев стана популярен преди години. Той беше заснет да танцува до Борислав Михайлов, а след оставката на последния през 2023 г., стана ясно, че е заявил пред останалите членове на изпълкома, че ще се кандидатира за конгреса, за да може да обжалва.

"Така съдбата на предстоящия конгрес е в ръцете на три достойни жени - съдии в СГС. Разчитаме на тяхната експертиза и морал", написа още във Фейсбук Градев.

Само преди ден СГС уважи жалба на БФС срещу Търговския регистър, което беше една от пречките за провеждане на конгрес на 15 март.

По-късно от екипа на друг кандидат за президент - Димитър Бербатов, обявиха, че най-скептичните им опасения за българския футбол са се сбъднали.

"Плановете на Борислав Михайлов и обкръжението му са да заблуждават обществото с оставката на Михайлов. Идващият през март 2024 конгрес за избора на нов президент на БФС също е заблуда. Дори имитират, че Изпълнителният комитет избира Михаил Касабов за временно изпълняващ длъжността президент на БФС до провеждането на конгреса през март. Истината е, че Михайлов се интересува само от едно - как да не бъде заличаван от Търговския регистър! Как да противодейства на негово място да бъде вписан временният президент Михаил Касабов. Целта е конгресът през март да бъде обжалван, решенията му да не могат да влязат в сила още няколко години и както е по закон - вписаният президент да остане на власт. Тоест Михайлов", се казва в позиция на страницата на екипа във Фейсбук "Р-Еволюцията е тук".

Още в понеделник, преди да бъде съобщено за заведените жалби, пред БНТ Бербатов заяви, че се надява да не се стига дотам членове на Изпълкома да обжалват това, за което вече са гласували.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей