До края на частта и двамата успяваха да вземат подаването си, като сръбският тенисист затвори частта с 6:3.

Свързани новини

15.05.2023 16:09

Джокович победи Григор Димитров в Рим

Видян 2314 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Григор Димитров отпадна в третия кръг на турнира от сериите Мастърс в Рим след загуба с 3:6, 6:4, 1:6 срещу Новак Джокович. Българинът изигра добър мач срещу водача в световната ранглиста, като в края на втория сет направи серия от 12 поредни точки. В третия обаче Джокович се наложи и спечели мача след 2 часа и 20 минути игра.


За Димитров това беше девета поредна загуба срещу Джокович и общо 11-а в 12 мача срещу него. През тази година той отпада за втори път от него след поражението на Australian Open.


Григор започна добре срещата и успя да пробие на нула подаването на сърбина в първия гейм от мача. Радостта обаче беше за кратко, след като Джокович се събра бързо и на свой ред даде само точка в подаването на Гришо.  Българинът отново стигна до три точки за пробив в гейма на своя съперник, но Джокович този път показа железни нерви и успя да вземе подаването си за 2:1. В четвъртия гейм увереността на №1 в световната ранглиста продължи да расте и той логично проби Григор за втори път, а след това и затвърди постигнатото на свой сервис за 4:1. До края на частта и двамата успяваха да вземат подаването си, като сръбският тенисист затвори частта с 6:3.


Втората част започна с по едно спечелено подаване от всеки играч, но в третия гейм Джокович пак натисна и нанесе своя удар - пробив за 2:1. Номер 1 в света на бърза ръка затвърди предимството си и се приближи до лесна победа. В края на сета обаче Гришо заигра много добре,  проби два пъти и прати мача в трети сет.
В третия сет Джокович нямаше никакви проблеми и затвори лесно мача.
Двамата завършиха с по 7 аса, но Димитров направи 6 двойни грешки срещу 2 за съперника.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв