Най-добрият тенисист в света Новак Джокович планира да пропусне тазгодишния "Уимбълдън", за да се подготви по-добре за олимпийските игри в Париж (26 юли - 13 август), които ще се играят на клей.

Свързани новини

26.03.2024 15:40

Джокович може да жертва Уимбълдън заради Олимпиадата

Видян 1437 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-добрият тенисист в света Новак Джокович планира да пропусне тазгодишния "Уимбълдън", за да се подготви по-добре за олимпийските игри в Париж (26 юли - 13 август), които ще се играят на клей.

Тази информация разкри Крейг Шапиро, американски режисьор, който има собствен тенис подкаст, в който гостуват много големи имена на аристократичния спорт.

Той разкри в Х, че е чул от хора, близки до Ноле, че световният №1 едва ли ще се появи на свещената трева в Лондон.

"Сърбинът ще се фокусира върху мачовете на клей, поради което не е сигурно, че ще играе на "Уимбълдън", тъй като е изключително фокусиран върху спечелването на олимпийското злато“, пише Шапиро, който в момента следи Мастърса в Маями.

Подобно развитие на събитията е напълно логично и реалистично, като се започне от факта, че Новак отказа участие в Мастърса в Маями, въпреки че остана на почивка във Флорида.

Сега той ще се подготвя за клей и първият му турнир ще бъде Монте Карло. Началото е 8 април. Не се знае дали ще участва на друг турнир от сериите 1000, но е сигурно, че ще играе на "Ролан Гарос" (20 май – 9 юни), където ще защитава титлата си от 2023 г.

Тенис турнирът от олимпийските игри ще се играе на същите кортове и на същата настилка, където Новак ще има последния шанс да спечели златния медал, който вече му се изплъзва четири пъти.

Поради това ще бъде истинско чудо, ако Ноле реши да играе на трева на "Уимбълдън" (1-14 юли) между тези два турнира, защото смяната на настилките със сигурност няма да му допадне преди най-голямото спортно събитие.

Пропускането на "Уимбълдън" ще бъде първото в неговата кариера, където има 18 участия и е спечелил седем трофея.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

козирог