Свързани новини

11.09.2023 02:09

Джокович би Медведев: 24-та титла от Шлема за най-големия

Видян 3900 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сърбинът Новак Джокович победи Даниил Медведев от Русия в истински спектакъл на финала на откритото първенство на САЩ - US Open. Резултатът от 3 на 0 сета изобщо не предава атмосферата на невероятно оспорвания мач със смайващи разигравания и точки, които имаха съспенса и продължителността на геймове, особено във втората част, която се оказа ключът за развръзката на трилъра. След него Джокович се върна като No 1 в света и яко се откъсна от Алкарас по точки с 3000.


В първия сет доминацият беше безспорна и го затвори с 3:6. Във втория руснакът се съвзе, но не успя да вземе тайбрека. В третия Джоко повтори успеха си с 3:6 и не остави съмнение кой е най-големият.


Титлата е рекордна в историята на мъжкия тенис. 24-та от Големия шлем за него. Той изравнява и абсолютния рекорд, след като вече е до Маргарет Корт. Австралийката, която се състезава между 1960 и 1977 г. има 24 отличия от Шлема. Победата беше още по-важна, защото Джокович преди имаше забрана да играе на турнира в САЩ, заради опозицията си срещу ковид-ваксините.


"Очевидно е, че това означава много за мен. Наистина изживявам детската си мечта. Да влезеш в историята на този спорт е нещо наистина забележително, трудно е да се опишат думите. Имах детска мечта, когато бях на седем, осем години, исках да стана най-добрият играч в света", каза Джокович след края на срещата.


На 36 години Джокович става и най-възрастният победител на Откритото първенство на САЩ за мъже в Откритата ера.


За Ноле титлата е четвърта в US Open след тези през 2011, 2015 и 2018 г. Това е третото отличие от Шлема за него през този сезон след Australian Open и Ролан Гарос. Сърбинът игра финал и на Уимбълдън, но беше победен от Карлос Алкарас.


"В крайна сметка един ден ще напусна тениса - след около 23, 24 години", пошегува се Джокович. "Дотогава предполагам, че ще ме виждате малко повече. В момента не поставям никаква цифра в съзнанието си за това колко Шлема искам да спечеля".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион