01/02

Свързани новини

03.09.2019 13:44

Джет ски Европейска купа във водите на Искър

Видян 1293 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Зрелищен уикенд (7-8 септември) подготвят на плажа Иструм Парк и във водите на язовир Искър, фондация София Европейска столица на спорта и Водомоторната ни федерация. Още в петък започват квалификациите, които ще очертаят стартовите решетки за двата състезателни дни (събота и неделя), в които ще наблюдаваме над 50 джет ски-състезатели претенденти за призовите места в Европейска Купа София 2019. До момента записаните участници са от България, Гърция, Турция, Сърбия, Унгария и Румъния. В класа на най-мощните джетове до 500 конски сили, зрителите ще имат удоволствието да наблюдават европейският шампион Никос Флорос от Гърция и носителя на Балканската титла в майсторския клас Кристиян Чобану от Румъния. С тях ще спори и младата ни надежда Марио Михалев, който победи в последното състезание в Приморско.


С готовност да окупират първите места в своя клас са най-младите ни състезатели в дисциплината от детския отбор на България (10-15 години ), като срещу тях ще застанат 37 конкуренти от чужбина. По традиция супер атрактивен се очертава и специалният клас за амазонки, където пет дни преди старта са записани 8 дамски имена от България и Румъния. Сексапилните русалки ще покажат своите умения в скоростно управление на тунинговани джетове до 300 конски сили.


Специално за зрителите, които ще съчетаят язовирния туризъм с щедрото септемврийско слънце в паузите между отделните класове ще се проведат демонстрации в клас Free Style с джет ски с личното участие на световно известния състезател, рекордьор и воден каскадьор от Румъния Дени Делиман. Кулминацията на водната скоростна феерия под и над вода ще се проведе в съботния ден, в тъмните часове, след 19 ч., когато язовир Искър ще бъде озарен от светлинно шоу поднесено от най-добрите в света флайтбордъри в дисциплината Flay board - Андреа Еротокриту от Кипър и Петра Винклер от Германия. Финалните серии са в неделя от 10:00 ч, а награждаването от 13:00 ч, на бреговата ивица на Иструм парк, където за всички дни на състезанието са изградени зони за паркиране до които се стига по указателни табели по пътя Самоков – Ихтиман, парк за асистенция – състезатели, места за зрители, зона за медии и фотографи, и пресцентър на мястото на събитието.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева