Седми път рекорд

Свързани новини

18.09.2023 15:43

Дуплантис подобри за седми път световния рекорд в овчарския скок

Видян 1371 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Арманд Дуплантис подобри за седми път световния рекорд в овчарския скок. Шведът направи поредното си впечатляващо представяне, този път на турнира от Диамантената лига по лека атлетика в Юджийн (САЩ). Дуплантис преодоля 6,23 м, като това е със сантиметър повече от предишния му рекорд, поставен във Франция през февруари. Мондо, както наричат Дуплантис, отново беше в състезание със себе си. Втори в класирането с 5,82 м завърши И Джей Обиена от Филипините, а трети с 5,72 м беше Сам Кендрикс (САЩ). Дуплантис направи няколко опита да подобри собствения си рекорд през лятото, но така и не успяваше. В Юджийн обаче, пред погледа на семейството си, той се справи и завърши сезона си по възможно най-добрия начин.


"Не помня скока. Сериозен съм. Знаех, че ще бъде много близо. Знаех, че когато мина над летвата, не трябва да се паникьосвам. Не знам, просто погледнах нагоре и видях, че летвата си стои - трудно е да обясня. Не съм имал толкова хора от семейството си на трибуните от състезанията в гимназията. Чувството е невероятно, защото това са хората, които искам да се гордеят най-много с мен. Хубаво е да затвориш сезона с гръм", каза Дуплантис.


В състезанието в Юджийн беше подобрен и още един световен рекорд. Етиопката Гудаф Цегай постави най-доброто постижение в историята на 5000 м. Тя спечели с 14:00.21 минути, като свали почти 5 секунди от предишния рекорд на Фейт Кипйегон от Кения, който беше 14:05.20.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

водолей