Свързани новини

21.05.2010 15:39

Димитър Бербатов: Аз съм малко катил

Видян 2660 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На фаталната дата 13 май, Димитър Бербатов сензационно обяви, че се отказва от националния отбор. Новината разтърси стадион „Васил Левски“ ден преди на него да забият легендите от AC/DC. Митко бе тъжен, но категоричен в решението си. Дали обаче се смята за номер 1 и високомерен ли е Бербо прочетете в разтърсващото супер интервю.


Лесно ли е човек винаги да бъде смятан за номер едно?
Мен невинаги са ме смятали за номер едно. В последно време – да, което явно се дължи на работата, която върша. Обаче имаше едни моменти, когато ме смятаха за последен. Смятаха ме за аутсайдер, който няма да успее в кариерата, няма да постигне целите, които си е поставил. Беше труден период, но явно Господ гледа и всичко се връща.


И все пак? Хората винаги очакват Бербатов да бъде на върха...
Свикнах с тези очаквания. Понякога даже са свръхочаквания. Когато за първи път станах футболист №1 на България, бях много развълнуван и си поставих за цел да не се отпускам. Казах си: “Дай, Боже да стане пак”. И то се случи.


Кой Ви е любимият футболист?
Когото и да питаш, от българските всеки ще посочи един човек. Това е Стоичков, когото съм гледал и с когото съм играл. Но аз не искам да подражавам на никого. А някой ден децата да казват: “Искам да съм като Бербатов”. Това би било добре за мене, тъй като се старая да радвам хората. Харесвам много футболисти, които играят на ниво, но най-добър беше Марко Ван Бастен. Той ми беше идолът.


За какво обичате да си харчите парите?
Много често хората говорят, че сме разглезени звезди, които нищо не играят, а получават сума ти пари. Аз явно си заслужавам парите, след като хората са ме оценили.


Не казахте за какво Ви е приятно да харчите...
Знам ли?! Когато израствах, нямахме изобщо пари в семейството. Но майка ми и баща ми се лишаваха и ни даваха на мен и на брат ми. Щом започнах да печеля, им се отплащам подобаващо. Когато има нужда, аз съм там, независимо дали с пари или с някаква друга помощ. Иначе обичам да се глезя. Хареса ли ми нещо, отивам и го купувам. Обичам и да правя подаръци. Понеже, когато хората около мен са щастливи, и аз съм щастлив.


Кой е най-скъпият подарък, който сте правили?
Подарих на майка ми BMW. По принцип подаръците ги правя аз, рядко получавам. Пък и не обичам да ми правят изненади.


Коя е любимата Ви кола?
За мен нещата стоят така – мерцедес и всички останали. Още преди да отида в ЦСКА, това ми беше мечтаната кола. И като имах възможност да си я купя, веднага го направих. Каквито и модели да излизат, това си е класиката.


Богат ли се чувствате?
Богат? Богат не. Парите не са най-важното за мене. Да съм жив и здрав, пък другото го мога.


Щастлив ли сте?
Щастлив съм, разбира се. Не ми ли личи? Щастлив съм, въпреки че съм имал доста трудни моменти. Но дори и тогава съм гледал от забавната страна.


Самотен ли сте?
Обичам да прекарвам повече от времето си сам. Тъй като насаме обмислям някои работи. Най-добре се концентрирам така, а не някой да ми дудне на главата. Често се случва да се кача на колата, да слушам музика и да се возя по улиците. Така отхвърлям отрицателната енергия. Аз съм малко катил човек, но това, че обичам да съм сам ми помогна доста в Германия. Сблъсках се с нов живот, нова култура, нови хора.


От какво се страхувате?
Единственият страх, който имам е да се се случи нещо със семейството ми. Другото, от което всички спортисти се страхуват е сериозната контузия.


Суетен ли сте?
Обичам да изглеждам добре и затова си купувам маркови дрехи – предимно от Армани.


Продължавате ли да рисувате?
Рисувам, особено вечер. Сядам, наливам си чаша вино, вадя моливите и белите листове и започвам. Така се отпускам и се разтоварвам най-добре от напрежението.


Как ще коментирате историите, които някои манекенки разказват за Вас?
И аз като всеки мъж обичам да флиртувам, да ухажвам хубавите жени. Има го и обратното. Радвам се, че има жени, които ме харесват. Поласкан съм. Но доста се спекулира по този въпрос. Има много момичета, които се хвалят безпричинно, че съм проявявал интерес към тях и съм ги свалял. Не знам защо го правят. Но на мен ми става неудобно и ми правят проблеми.


Влюбвали ли сте се несподелено?
В училище. Беше много, много отдавна. В последно време не ми се е случвало. Явно съм късметлия.


Защо след мач футболистите винаги ходят на фолкзаведение?
Аз съм отвикнал да ходя, даже вече не ходя. В последно време и музиката не я слушам толкова, и заведенията започват да не ми харесват. Някак си обстановката не ми допада. Може би съм се променил!


Има ли вероятност да се върнете в националния отбор?
Не, но сигурно след... колко, няма да е много далече, когато няма да съм активен футболист, когато ви омръзне да ви лъжат и да ви манипулират, може да ме потърсите, за да ви оправи някой футбола. Това го казвам съвсем сериозно. Надявам се да сте го разбрали. Но след някоя и друга година може да ме потърсите, ако искате футболът да върви нагоре.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

телец