Свързани новини

30.07.2009 14:58

Чорни: Възможно е да посетя България

Видян 1804 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руският бизнесмен Майкъл Чорни не е мислил за завръщане в България, но едно е сигурно, че отборът на Левски е в неговото сърце и с удоволствие би гледал негов мач отново.


"Честно казано не съм мислил затова. Ако ми се отдаде възможност да дойда... Но още веднъж повтарям, не знам още", заяви той пред БГНЕС. Коментарът на известния бизнесмен бе по повод промяната в законодателството в България, която влиза в сила на 1 август и която дава възможност Майкъл Чорни отново свободно да посещава страната ни. "Възможно е да посетя някой мач на Левски с мои приятели. Сега нямам някакви бизнес интереси в България, затова се отнасям безразлично", добави г-н Чорни, който в момента живее в Израел. Попитан за плановете си за инвестиции и дали възнамерява да прави бизнес в България, г-н Чорни отговори: "Бизнесът е такова нещо, че винаги можеш да дойдеш. Зависи от настроението. Ако в България има големи промени и се промени отношението към мен. Защо пък не, всичко е възможно". Руският бизнесмен смята, че няма врагове в България. "Не мога да кажа, че имам врагове и хора, които не желая да видя. Нормално се отнасям към българите, имам приятели, познати", каза той. "Това, което искам да видя е мач на моя любим отбор Левски. Използвам възможността чрез вас да предам топъл поздрав на Левски и да му пожелая успех в квалификациите", добави г-н Чорни. БГНЕС припомня, че бившият собственик на Левски Майкъл Чорни бе изгонен от България през 2000 година, като заплаха за националната сигурност. В края на месец юни тази година, сегашният собственик на българския футболен шампион Левски адвокат Тодор Батков увеличи дяла си в клуба на 90 процента, след като изкупи акциите на Чорни. През декември миналата година Общото събрание на ПФК "Левски АД" реши да вдигне основния капитал на дружеството от 500 000 на 15 милиона лева, като всеки от акционерите получи 6-месечен срок с възможност да запише пакет, пропорционален на този, който притежава, като внесе съответната допълнителна сума.


Чорни имаше 20 процента в ПФК Левски АД, но реши да се откаже от опцията и Тодор Батков като мажоритарен собственик се възползва от правото си да изкупи акциите на руския бизнесмен. /



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката