Така ще бъде и във финала на 200 метра тази вечер

Свързани новини

05.09.2023 19:00

Четвърто място за Петър Мицин на 200 метра свободен стил на световното първенство

Видян 3428 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Петър Мицин остана в подножието на медалите във втората си дисциплина на Световното първенство по плуване за юноши и девойки в Нетаня, Израел.


Ден след историческата първа световна титла за българското плуване, която спечели на 400 метра свободен стил, днес 18-годишният велинградчанин завърши четвърти във финала на 200 метра свободен стил, като само 12 стотни го разделиха от бронзовото отличие.


Мицин даде второ време в сериите сутринта с 1:48,59 минута, а във финала завърши за 1:48.06 минута.


Българинът обърна трети за последната дължина, но умората от вчерашното плуване му попречи да вземе медал и завърши с изоставане от 12 стотни след австралиеца Андрес Макалпин, който завоюва бронза.


Шампион стана австралиецът Флин Саутъм с 1::46.57 минута, а втори е италианецът Алесандро Рагаини с 1:47,28 минути.


Преди финала Мицин заяви:


„Радостен, щастлив и благодарен съм, че така се случиха нещата.Доста съм доволен от плуването си на 400 метра. Времето, което постигнах, не е моето най -добро време, но все пак успях да се преборя да бъда първи във финала. Сезонът ми беше доста силен. Това състезание е последното за годината в 50-метров басейн.

Гледам да събера сили за останалите стартове, да се раздам максимално. След това ще почина една седмица и ще се ориентирам вече към по-различен вид подготовка.

Догодина през февуари има световно в голям басейн в Катар и след подготовката изцяло минава с фокус към олимпийските игри в Париж“, това сподели той специално за БНР.

„Радвам се, че към мен има очаквания. Те ме мотивират да се раздаваме още повече в тренировките и в състезанията. Като знам, че има вяра в мен, аз се старая да изпълнявам всичко, което ми каже треньорът. Така ще бъде и във финала на 200 метра тази вечер. Остава да се раздам максимално и да се целя в почетната стълбичка отново. Следващата година ще се състезавам при мъжете и там конкуренцията ще е огромна.

 Ще плувам със световни и олимпийски шампиони. Аз ще гледам да направя плуванията си добре и ще гледам да не мисля чак толкова много за резултатите, които съм постигнал. Не трябва да не се възгордявам толкова много, гледам да не се фокусирам върху славата“, допълни световният шампион.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей