Кристина Николова, Калина Бояджиева, Кирил Илиев и Иван Кръстанов

Свързани новини

04.12.2023 13:00

Четирима българи са №1 в ранглистата на световната федерация по кикбокс

Видян 2061 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кристина Николова, Калина Бояджиева, Кирил Илиев и Иван Кръстанов заеха първата позиция в обновената ранглиста на световната федерация по кикбокс. Четиримата ни национали в леките стилове на татами станаха №1 в своите категории след като спечелиха световните титли в Португалия преди седмица.

Капитанът на отбора по кикбокс на татами Кристина Николова е лидер в класацията при жените в стил киклайт контакт, категория  50 килограма. Това й постижение стана факт, след като през последните три години Кристина спечели следните отличия:

2023 г. - една световна титла, два златни медала от европейски купи и три златни отличия от световни купи .

2022 г. – пет златни медала от европейски купи и едно първо място от световни купи .

2021 г. – четири златни отличия от европейски купи.

Всеки един от медалите носи точки, според които се определя победителят в престижната класация.

При мъжете световният ни шампион Иван Кръстанов достигна върха в ранглистата на ВАКО в стил киклайт контакт, категория 79 кг, а световният шампион Кирил Илиев стана номер 1 в стил лайт контакт в категория 57 кг.

В истински феномен се превръща трикратната световна шампионка по кикбокс от първенството на планетата, провело се в Албуфейра, Калина Бояджиева. 17-годишната ни национална състезателка оглави подреждането в ранглистата при жените в стил пойнт файтинг и е на крачка от първото място в киклайта и лайт контакт. След като бяха нанесени данните в официалната статистика на ранглистата на световната федерация ВАКО стана ясно, че през 2023 година шампионката ни е натрупала актив от 218 точки в стил пойнт файтинг, които са напълно достатъчни да оглави класацията на най-добрите кикбоксьорки в света.

През 2023 г. Калина Бояджиева спечели две първи места на европейска купа в Карловац, две златни отличия на световна купа в Италия и три световни титли в Португалия. На всяко едно от състезанията тя има по 4 последователни победи към върха.

Това постижение е истински фурор в кикбокса, тъй като Калина Бояджиева е на крачка да оглави още две класации и да стане абсолютен шампион на шампионите и в трите татами стила при жените в категория над 70 килограма. Тази класация ще бъде налична след първото международно състезание по кикбокс през 2024 година. Това ще е европейска купа през месец февруари , но не е ясно дали Калина ще участва там, защото догодина тя ще се фокусира изцяло към квалификациите за олимпийския турнир по таекуондо, където преследва спечелване на квота за Париж.

Снимка: Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

козирог