Свързани новини

13.05.2020 10:00

Борисов отказа акциите на Левски

Видян 2126 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Журналистът Сашо Диков донесе акциите на Левски в Министерския съвет. Както стана ясно сутринта, собственикът на "сините" Васил Божков реши да прехвърли акциите на клуба на премиера Бойко Борисов.

Борисов отказва да приеме акциите на ПФК Левски, обявиха медийният съветник на премиера Севдалина Арнаудова и спортният министър Красен Кралев,предаде БНР. Те говориха на входа на Министерския съвет, където ги чакаше журналистът Сашо Диков с клубните документи.

"Не мога да ги предам, защото г-н Борисов отказва да ги приеме. Той смята, че това е несериозно. Аз отказвам да бъда куриер от Вас към премиера. Начинът, по който това нещо случва, е обиден и унизителен", отговори Арнаудова на призива на Диков акциите да бъдат входирани и предадени на премиера Бойко Борисов.

"Аз съм просто един куриер", заяви по-рано Диков пред репортерите пред МС. "Опитах се да се свържа със Севдалина Арнаудова, но тя не ми отговори и затова идвам тук по каналния ред. Дано г-н Борисов да се съгласи да ме приеме", добави той.

Диков обясни, че Божков му се е обадил вчера с молба да донесе акциите. Спортният журналист се срещнал тази сутрин, близо до храма "Свети Александър Невски" с човек, който му е предал джиросаните акции.

По-рано тази сутрин чрез съобщение от "Нове Холдинг" до медиите Васил Божков обяви, че прехвърля акциите на ПФК Левски на премиера Бойко Борисов, когото нарече "отговорник за погубването на Левски".

От документите се вижда, че джиросването е станало още миналата седмица на 8 май.



По-късно журналистът Сашо Диков пристигна на стадион Георги Аспарухов и предаде акциите на ПФК Левски на изпълнителния директор на клуба Павел Колев. Това обаче не променя волята на Васил Божков, който е джиросал акциите на премиера Бойко Борисов.


Снимка: БТА



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 zzapoznat 13.05.2020 19:06

    Джирото е едностранна сделка - прехвърлителен способ за приобретателя на поименна акция, съответно на временно удостоверение, в резултат на който за приобретателя на поименната акция възниква членство в АД. Вписването в книгата на акционерите не е елемент от фактическия състав на джирото, то няма конститутивно действие, а само декларативно. Решение № 7713 от 11.07.2006 г. на ВАС по адм. д. № 11140/2005 г., докладчик съдията Мариника Чернева

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

риби