Борислав Михайлов подаде оставка като президент на Българския футболен съюз

Свързани новини

27.11.2023 13:45

Борислав Михайлов подаде оставка като шеф на БФС

Видян 2701 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Борислав Михайлов подаде оставка като президент на Българския футболен съюз (БФС). Това обяви той след заседание на изпълнителния комитет на организацията. Оставката на Михайлов идва след безпрецедентния протест срещу ръководството на футбола и управлението в последните 18 години.


"За да са спокойни всички, подадох оставка. Ще ви кажа само няколко думи за това, което се случваше в последните две години. Откакто се завърнах начело на футболния съюз, аз, ръководството на футбола, цялата администрация на БФС бяха подложени на нечуван натиск, постоянни критики, клевети, лъжи и агресия. Въпреки това за сравнително кратко време изпълнихме по-голямата част от целите в стратегията, която беше приета на последния конгрес, който спечелих. Да, националният отбор не се представи на ниво, но когато става въпрос за топка, няма как да се дадат гаранции за успех. Всичко останало, което е зависело от мен и от БФС е изпълнено", започна Михайлов след заседанието на изпълкома.


Михайлов добави: "Щяхме да направим още повече, ако не се бяхме превърнали в отдушник на всички проблеми на българското общество. На базата на всичко казано аз се чувствам истински горд от постигнатото. Благодаря на целия ми екип за здравите нерви, упоритостта и работата в името на футбола, макар и в ненормални условия. Това са факти, а срещу фактите никой не може да каже каквото и да е било."


За втори път Михайлов подава оставка - първият беше през октомври 2019 г., ден след загуба на националния отбор от Англия с 0:6 в мач от европейските квалификации. След това той сам се завърна на поста.


Временно функциите на президент на БФС ще изпълнява Михаил Касабов, както и преди 4 г., след като вицепрезидентът Емил Костадинов е отказал да заеме поста. На 6 декември ще се проведе ново заседание на Изпълкома, на което ще бъде насрочена дата за конгрес, на който да бъде избран нов президент.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец