27.03.2009 19:08

БОК сезира прокуратурата за спорната къща на "Марин Дринов"

Видян 1480 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 3.3333
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българският олимпийски комитет сезира прокуратурата за спорната къща на ул. "Марин Дринов" № 19, предаде БГНЕС. Имотът бе дарен от бившия шеф на БОК Иван Славков на Асоциацията на българските олимпийски клубове (АБОК).
Справка в регистъра на Министерство на правосъдието показва, че подобна организация не съществува. Освен това от основаването й през 1999 г. не е подаден нито един отчетен документ, както изисква законът. Според разпоредбите, ако това не е сторено повече от 2 години, организацията може да бъде заличена от регистъра и следва нова съдебна регистрация. В правомощията на прокуратурата е, ако реши, че има достатъчно основания, да обяви АБОК в ликвидация. В момента в къщата на ул. "Марин Дринов" се разполага частна клиника, а преди месеци имотът бе обявен за продан срещу внушителната сума от 2,2 млн. евро.
Още през 2006 г. Общото събрание на БОК излезе с решение АБОК да върне къщата, но това така и не стана. Последваха куп писмени покани и разговори, които също не доведоха до резултат. Така на последното общо събрание на 24 март 2009 година делегатите изключи АБОК от редиците си за "уронване на престижа".



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

скорпион