Свързани новини

20.03.2020 10:03

БОК с притеснения за подготовката на спортистите за Олимпиадата

Видян 2001 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Можем да се адаптираме и развиваме. Останете в безопасност. Останете силни. В това сме заедно." Думите са на спринтьорката Ивет Лалова, която е устремена към петото си участие на олимпийски игри. Предизвикателствата пред нея и останалите български спортисти, гледащи към Токио 2020, обаче са големи. Те трябва да се подготвят за олимпийските игри в условия на изолация и невъзможност за пълноценни тренировки заради мерките, взети срещу разпространението на коронавируса в Европа.


 


Засега МОК и организационният комитет продължават да твърдят, че игрите ще се проведат по план от 24 юли до 9 август. Само четири месеца преди началото голяма част от състезателите се подготвят както никога досега - в домашни условия и покрай липса на състезания.


 


"Следим положението и знаем всеки наш атлет къде е и какво прави. Те обаче са преди всичко граждани и трябва да спазват взетите мерки", заяви председателят на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов пред "Дневник".


 


"Ясно е, че тренировките не са пълноценни. Международната федерация е подготвила и изпратила до състезателите методология как да поддържат форма", каза още той.


 


Българският олимпийски комитет (БОК) е в постоянен контакт с министерството на спорта (ММС) и с федерациите, твърди генералният секретар на организацията Белчо Горанов. "Дневник" изпрати в понеделник въпроси по темата до министерството, но до момента няма отговор.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец

Доста неща имате за вършене

Доста неща имате за вършене. Преценявайте правилно кое