Президентът на Европейската футболна федерация (УЕФА) Александър Чеферин заяви, че решението за изключването на Манчестър Сити от Шампионската лига заради финансови нарушения е било правилно.

Свързани новини

24.01.2024 12:08

Бяхме прави да извадим Манчестър Сити от Шампионската лига: Шефът на УЕФА

Видян 1524 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на Европейската футболна федерация (УЕФА) Александър Чеферин заяви, че решението за изключването на Манчестър Сити от Шампионската лига заради финансови нарушения е било правилно. През февруари 2020 г. английският клуб получи забрана за участие в Шампионската лига за два сезона и беше глобен с 30 млн. евро заради нарушения на финансовия феърплей на УЕФА. През юли 2020 г. обаче наказанието за турнирите беше вдигнато от Спортния арбитражен съд в Лозана (CAS), а глобата беше намалена от 30 на 10 млн. евро. Съдът посочи, че "повечето от предполагаемите нарушения" са "или неустановени, или са изтекли по давност".

През февруари 2023 Висшата лига обвини Манчестър Сити в 115 нарушения на финансовите правила в периода от 2009 до 2018 г., в който тимът спечели три от титлите. Решение по случая още няма, а наскоро изпълнителният директор на Висшата лига Ричард Мастърс заяви, че има насрочена дата за изслушване на Сити

Чеферин смята, че обвиненията от Висшата лига доказват, че УЕФА е имало основания за наказанието.

"Знаехме, че сме прави. Нямаше да вземем такова решение, ако не мислехме, че сме прави. Като адвокат в продължение на 25 години знам, че понякога печелиш случаи, за които си сигурен, че ще загубиш. А понякога губиш случай, когато си сигурен, че ще спечелиш. В сериозна демокрация просто трябва да уважаваш решението на съда", каза Чеферин пред "Дейли Телеграф".

Той отказа да коментира обвиненията от Висшата лига: "Не искам да говоря за случая в Англия. Но вярвам, че решението на нашата независима комисия беше правилно. Аз не съм участвал в него."

Висшата лига повдигна обвинения за финансови нарушение срещу Евертън и Нотингам. По-рано през този сезон лигата вече отне 10 точки от актива на "Евертън" също по обвинение във финансово нарушение.

Попитан дали разбира объркването на феновете, че друг клуб е наказан, а случаят на Сити отнема толкова време, Чеферин отговори: "Те искат да знаят какво става и какви ще са последствията, но не искам да навлизам в конкретния процес, защото не знам с какво точно трябва да се справя Висшата лига. Не искам да критикувам, няма да е честно."

Според Висшата лига Манчестър Сити не е предоставил точна и пълна финансова информация, а освен това е нарушил и финансовия феърплей на УЕФА. Сред обвиненията е и това, че клубът не е оказал пълно съдействие при разследването.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв