01/02

Свързани новини

13.02.2020 16:25

БГ посрещна своите медалисти в борбата

Видян 1269 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Едмонд Назарян, Даниел Александров и треньорите на България в класическия стил на борбата се завърнаха в България след спечелените два медала на Европейското първенство в Рим.


 


18-годишният Назарян стана европейски шампион в категория до 55 кг и повтори постижението на баща си Армен, който отсега го е научил да се бори докрай.


 


Младокът спечели златото след 7:3 точки срещу миналогодишния европейски шампион Виталий Кабалоев и бе видимо развълнуван от голямата тълпа, която го посрещна на летището в София, предава Dir.bg.


 


"Да, надявам се на още такива посрещания. Всеки път тренирам да донеса такава радост на моите приятели, на цяла България. Винаги искам да виждам такова настроение. Като вярвам в себе си и всичко се получава. Това е мотото на баща ми. "Вярвай в себе си". Няма значение кой е пред теб. Битка до последно, даваш всичко от себе си до последната секунда и всичко става", каза Едмонд пред журналистите на столичното летище.


 


Почти всички не очакваха такъв дебют от мен. Водиха ме само за опит и да видят как се боря и как се чувствам. Но аз във всяка среща се настройвах и исках да преборя най-добрите борци. Получи ми се и съм много щастлив. Видях сълзите от радост на баща ми, станах шампион при мъжете, това за мен е голямо нещо. Но не се отказвам, искам още медали и всичко възможно в този спорт. За Олимпиадата съм малък, но треньорите ще решат. Аз се готвя и ще участвам навсякъде", заяви младият шампион.


 


Другият наш медалист при класиците Даниел Александров също бе доволен от представянето си, но и не от начина, по който се разви финала срещу азера Рафиг Хусеинов, загубен с 1:2.


 


Даниел се окичи със сребро, което е първото за него от еврошампионат след три поредни бронзови медала.


 


"Нямам търпение да се прибера вкъщи и да прегърна дъщеричката си. Знам, че само това ще ме успокои. Всичко, което правех на тепиха го правех с желание, със сърце, заради нея беше всичко.


 


Удовлетворен съм, но съм и разочарован. Не можах да се подготвя много добре функционално. Не бях така, както знам, че мога да бъда. Почвам да преследвам мечтата си от утре, която е квота за Олимпиадата.


 


Среброто е кръв, пот и лишения. Много. Далече от семейството, от приятелите, от близките. Килограми, режими. Като мине малко време, чак тогава го оценяваш. Като върна лентата назад съм мечтал само да отида на финал. Апетитът идва с яденето. Исках да стана европейски шампион. Не ми се получи, но се надявам този отгоре да има друго мнение за мен за бъдещето", съобщи Александров при завръщането си.


 


ВИЖТЕ ВИДЕОТО ТУК!!!


 


Снимки: БТА




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.