Това не е първият случай на сигнал от УЕФА за съмнителен мач от българското футболно първенство. Дори от БФС извадиха през 2019 г. Верея от Първа лига заради подозрителни мачове, а месеци по-късно Царско село бе глобен с 5000 лв. по същата причина. Струмска слава също бе глобен с 5000 лв. от футболния съюз заради три сигнала от УЕФА за съмнителни мачове през същата 2019 г.

Свързани новини

07.06.2023 15:56

БФС глоби два отбора след сигнал на УЕФА за уговорени мачове

Видян 1521 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дисциплинарната комисия към БФС изненадващо глоби в самия край на сезона с по 5000 лв. два професионални клуба заради сериозни съмнения за уговорени срещи. Това са елитният Ботев (Враца) със спонсор Winbet, също като ЦСКА (София) и втородивизионният Марица (Пловдив).


Санкциите са според Дисциплинарния правилник, който предвижда подобно наказание при натрупани три сигнала от УЕФА за съмнителни залози в полза на един клуб. В случая с Ботев (Враца) това са загубата с 0:6 от Ботев (Пловдив) на 5 ноември, загубата с 1:5 от ЦСКА (София) на 8 май и тази с 0:2 от Пирин на 30 май, все от шампионата на Първа лига.


При Марица сигналите са за двубои от първенството - на Втора лига. Това са 1:3 от Витоша (Бистрица), 0:5 от Лудогорец II на 31 май и 0:2 от Миньор (Перник) на 26 май.


Това не е първият случай на сигнал от УЕФА за съмнителен мач от българското футболно първенство. Дори от БФС извадиха през 2019 г. Верея от Първа лига заради подозрителни мачове, а месеци по-късно Царско село бе глобен с 5000 лв. по същата причина. Струмска слава също бе санкционирана с 5000 лв. от футболния съюз заради три сигнала от УЕФА за съмнителни мачове през същата 2019 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

водолей