Бившият футболист и кандидат за президент на Българския футболен съюз - Димитър Бербатов, беше викнат в Софийска районна прокуратура днес (1 септември). Причината е сигналът, подаден от него и щаба му срещу настоящия шеф на централата Борислав Михайлов, предаде бТВ.


Бербатов алармира, че бившият вратар е злоупотребил със служебно положение и е оказал натиск върху председателите на зоналните съвети на БФС с настояване клубовете да оттеглят подкрепата си в инициативата за свикване на извънреден изборен конгрес.


На 30 август по същия сигнал беше разпитан самият Борислав Михайлов. Тогава той отказа да коментира пред сградата на прокуратурата, а след това определи жалбата на Бербатов и екипа му като "поредния нелеп сигнал". 


Бербатов и екипът му предоставиха на Българския футболен съюз подписка от 1/3 от клубовете у нас с искане за свикване на извънреден конгрес през септември. От централата обаче заявиха, че са открили нередности и не уважиха искането, а насрочиха дата за редовен конгрес - 18 март 2022 г.


Пред bTV президентът на "Левски 2000" Русе, който е подкрепил инициативата на Бербатов, разкри, че му е бил наложен натиск от шефа на зоналния съвет с молба да оттегли подписа си. 


Бербатов се очертава като най-сериозния нов кандидат за поста на президент на БФС. Централата се ръководи от Борислав Михайлов, който беше преизбиран 3 пъти. Той подаде оставка в края на 2019 г., но повече от година по-късно я оттегли. Това се случи ден, след като бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" обяви, че ще се бори за президентското място.