Кандидатът за президент на Българския футболен съюз (БФС) Димитър Бербатов призова конгресът да се проведе в НДК и да бъде излъчван на живо, за да е прозрачен и да няма поводи за обжалвания след това.

Свързани новини

22.01.2024 11:48

Бербатов поиска конгресът на БФС да бъде в НДК и да се излъчва на живо

Видян 3077 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз (БФС) Димитър Бербатов призова конгресът да се проведе в НДК и да бъде излъчван на живо, за да бъде прозрачен и да няма поводи за обжалвания след това. За момента конгресът е насрочен за 15 март в хотел "Маринела". Поканата за него обаче не беше вписана в Търговския регистър заради пропуски в документите.

"Ако конгресът се проведе на 15 март, чудесно. Но най-важното е той да е направен прозрачно, професионално, да няма причина някой да обжалва след това. На един от изпълкомите един от членовете беше казал, че ще обжалва до дупка, за да може сегашното ръководство да продължи да управлява. За момента е 15 март, дано да е направен както трябва. Моето лично мнение е, че той не трябва да бъде в хотел. На мен ми звучи несериозно, аматьорски и пак поради факта, че преди в този хотел имаше един конгрес, когато Любослав Пенев се беше кандидатирал, как не го допускаха в залата, как се правиха машинациите. Трябва да бъде в НДК", каза Бербатов пред БНТ.

Той заяви, че журналистите трябва да присъстват и конгресът да бъде излъчван на живо: "Ако не допуснеш журналисти да отразяват, дори самият конгрес да се излъчва на живо, както са тези на УЕФА и ФИФА, все едно директно казваш, че ще си правиш машинации. Оттам нататък - изборът на комисиите, след това броенето на делегатите, на бюлетините. На последния конгрес трябваше да се борим да има наблюдатели, които да следят как се броят бюлетините. Пак се опитваха да го правят по същия начин. Тези тънки неща, които остават по-далеч от общественото внимание, всъщност са много важни."

Бербатов се надява всичко да мине по правилата, за да няма поводи за обжалване, като според него цялата ситуация се е превърнала в цирк.

"Мисля, че с моя екип показваме почти три години, че упорството и постоянството, което показваме в правилната посока, са видни за всички и се борим за това нещата да се получат накрая както трябва, за да може впоследствие никой да не може да каже и да обжалва предстоящия конгрес. За да се приключи. То стана цирк. Беше надпревара, битка, в един момент вече става като цирк. Да се приключи цялото нещо и който бъде избран, да може да почне да гради, да строи, да се опита да промени българския футбол към добро", каза още бившият нападател.

Той се надява клубовете да бъдат оставени да гласуват и да не бъдат заплашвани: "Ако клубовете не бъдат репресирани и заплашвани по различни начини, както е било в миналото, а бъдат оставени да вземат сами своето решение, ситуацията ще бъде много по-различна. И тя вече е различна. Искрено се надявам, че ще бъде така. Тези хора трябва да бъдат оставени да гласуват спокойно. Когато си заплашван, репресиран и когато те карат да снимаш за кого гласуваш в тъмната стаичка - това не е правилно, така не се прави. Затова присъствието на журналисти е жизненоважно. Трябва целият процес да е прозрачен."

Бербатов коментира и решението на Георги Градев да напусне екипа му и да се кандидатира за президент на БФС. Адвокатът по спортно право наскоро заяви, че го е направил, защото в екипа на Бербатов има компрометирани хора.

"Нищо не се е случило. Човек в някакъв момент се разделя с хората, които е работил, това са нормални неща. Георги реши, че иска да се занимава с шах, постигна успехи, но впоследствие явно е размислил и иска да премери сили за президент на БФС. Няма проблем, нека направим честна надпревара. Това обаче, което не ми харесва, е да се нападат хора от моя екип, защото по някакъв начин това рефлектира върху мен. Не ми харесва да се атакуват членове на даден екип, аз не бих си го позволил, това не е спортсменски. Нека да се обединяваме, да гледаме към общата цел и кауза - а тя е честен и прозрачен конгрес."

Бербатов заяви, че не се вижда като вицепрезидент на някой от другите кандидати. За момента освен него и Градев свои кандидатури обявиха Христо Крушарски и Илиян Стоянов.

"С цялото ми уважение към сегашните кандидати за президенти, не мисля, че се виждам като вицепрезидент на някого от тях. Аз мога да следвам, но трябва да е правилният човек. Аз следвам моя екип, хората, които са около мен. Аз следвам тях, както и те мен."



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни

Спонтанно предложение от ваша страна да направите услуга

Спонтанно предложение от ваша страна да направите