18.01.2009 12:22

Бербатов изведе Манчестър Юнайтед на върха в Премиършип

Видян 1957 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Капитанът на българския национален отбор по футбол Димитър Бербатов вкара в 90-та минута за победата с 1:0 над Болтън и изведе Манчестър Юнайтед на върха в класирането на Висшата лига на Англия.


Двубоят беше прекратен за кратко в 25-та минута, когато запалянко си проби път, излезе на центъра на стадиона и започна да маха с "червено-бяло" шалче. Стюардите на "Рийбок стейдиъм" обаче го извадиха от терена и двубоя продължи. През първото полувреме, финландския страж на домакините Юси Яскелайнен спаси опасен удар от пряк свободен удар на Кристиано Роналдо и силен шут на Андерсон. През втората част, Сър Алекс Фъргюсън пусна "старите" пушки Райън Гигс и Пол Скоулс. Яскелайнен отново спаси опасно изпълнение от фаул на Роналдо в 81-та минута. В самия край на мача, Карлос Тевес центрира отдясно към Бербатов в 90-та минута и българския голмайстор прати топката с глава в мрежата на Болтън, с което изкачи своя тим на върха в английската Висша лига преди мача на Ливърпул с Евертън в понеделник. Астън Вила направи поредния си подвиг, след като победи като гост Съндърланд с 2:1. Стилиян Петров бе на терена пълни 90 минути, а гостите от Бирмингам играха от 73-та минута с човек по-малко, след като Ашли Йънг получи червен картон. Дани Колинс откри за „черните котки” в 10-та минута след удар с глава, а Джеймс Милнър изравни в 63-та минута. Пол МакШейн спъна Гейбриъл Агбонлахор в своето наказателно поле и капитана Гарет Бари донесе победата за Астън Вила, след като реализира отсъдената дузпа в 79-та минута. Манчестър Сити победи на „Ийстландс” отбора на Уигън с 1:0, като гола вкара Сабалета в 53-та минута. Блякбърн победи с 3:0 Нюкасъл на "Иууд парк", а Уест Бромич Албиън надви изненадващо Мидълзбро със същия резултат. Изненада за малко щеше да се получи на "Стамфорд бридж", където Стоук Сити водеше като гост на Челси с 1:0 до 89-та минута. "Сините", които бяха в този мач без оставения извън групата Дидие Дрогба, получиха попадението в 60-та минута. "Властелинът на тъчовете" Рори Делап не сгреши след хубава асистенция на Джеймс Бийти. Жулиано Белети обаче изравни в 89-та минута, а Франк Лампард донесе трите точки за Челси с гол за крайното 2:1 в 90-та минута.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.