16.06.2022 14:06

Барчовски обяви състава за мачовете с Литва и Босна

Видян 3408 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Селекционерът на националния тим на България по баскетбол Росен Барчовски обяви група от 14 състезатели за последните два мача от първата фаза на световните квалификаци. Нашите са домакини на 1 юли в Самоков на Литва, а три дни по-късно гостуват в Сараево на Босна и Херцеговина.


"При всички положения ще са подсилени двата отбора, но ние също се засилваме с играч от топ 5 на Евролигата. Нашият отбор придоби самочувствие да играе като равен с всякакви съперници. Ние не се страхуваме, а си вярваме. Аз вътрешно вярвам, че може да спечелим поне единия мач. С това трябва да почнем – с вяра и желание, тогава може да компенсираме всичко. Трябва да имаме вяра и респект, но да не се плашим от другите отбори. Аз съм оптимист“, каза Барчовски на пресконференция по-рано днес в София и добави, че не очаква подценяване, тъй като резултатите в първия етап от световните квалификации важат и за следващия етап на пресявките.

 

"Доста години съм водил националния отбор в най-различни квалификации и цикли, но сега имаме нов формат, в който мачовете са буквално след края на шампионатите. Това ще е едно странно лято. Имаме два варианта пред нас. Първият е, ако се класираме, през август започва следващият етап на световните квалификации. При вторият, ако не се класираме напред, през лятото започват предварителните квалификации за следващото Европейско първенство“, коментира селекционерът на държавния тим на България.


 


Той добави, че състезателите ще трябва да бъдат ангажирани почти цяло лято. „Това ще е голям проблем за всички, но не само за нас. За мен най-важното е, че Евролигата не решиха да направят мачове през лятото и ще може да ползваме Александър Везенков след този фантастичен сезон, който прави“, добави Барчовски.


 


По повод контролата със Сърбия, която предстои на 26 юни в град Ниш, селекционерът подчерта, че поканата е дошла от сръбска страна в лицето на старши треньора на мъжкия състав на западната ни съседка Светислав Пешич. "За нас това е важен знак, защото поканата дойде от тях, че националният ни отбор е постигнал добро ниво. Те не играят, с който и да е“, каза още Росен Барчовски.


 


"Най-доволен съм, че към днешна дата всички играчи са здрави. Единствено Александър Везенков и Емил Стоилов продължават с мачовете си, другите вече почиват. Убеден съм, че всички ще дойдат мотивирани. Щабът си остава същият“, заяви селекционерът.


 


Той отново уточни, че отборът е бил доволен от домакинството си в Ботевград, но по непреодолими организационни причини, следващото домакинство ще е в Самоков. Росен Барчовски призова хората от града да подкрепят националния тим на България във важния мач срещу Литва на 1 юли в "Арена Самоков“.


 


"Не е лесно да се управлява спортната форма, защото играчите са приключили в мачовете си в различно време. Всичко трябва да се сглоби в едно. Изработили сме специална индивидуална програма за всички. Ще трябва да се пипа много внимателно. От 4 юли ще имат 25 дни някъде, за да си починат и да се възстановят“, обясни треньорът на националите.


 


"Надявам се Станимир Маринов да остане здрав, защото се вижда как играе и в националния тим и какво направи за Балкан. Дай, Боже, само да е здрав. Той е страхотно мотивиран, играе с пълни сили в националния и момчетата го харесват“, коментира Барчовски и добави, че натурализираният американ Дий Бост се очаква да пристигне от САЩ на 22 юни.


 


Колкото до новото име в състава – Иван Алипиев, Росен Барчовски заяви, че той е много талантливо момче. "Вече от около месец е тук и тренира. В състава трябваше да бъде Евгени Хаджирусев, който си заслужи мястото и аз държах да го имам него в отбора, но при него има някакъв личен момент, не иска да бъде в състава в момента, преосмисля си нещата. Затова прецених, че сега е моментът да дам шанс на Иван Алипиев. Трябва да мислим и за бъдещето“, каза Барчовски.




Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,