По-рано днес на двойки Александър Донски и Александър Лазаров играха на страхотно ниво и постигнаха успех над Александър Бублик и Александър Недовесов с 6:3, 6:3 за 73 минути.

Свързани новини

17.09.2023 17:09

Българските тенисисти загубиха от Казахстан в купа Дейвис

Видян 4531 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България загуби от Казахстан в мача между двата тима от Световна група I в купа Дейвис, игран в София. Българите отстъпиха с 1:3 победи. Двубоите преминаха без Григор Димитров, който реши да играе на демонстративен турнир, вместо за националния ни отбор.


Още в събота българите отстъпиха и в двете си срещи на сингъл. Кузманов, който е най-челно класиран от отбора, участващ в Дейвис, претърпя поражение от Тимофей Скатов с 6:3, 4:6, 3:6 за 2:47 часа. Той имаше и неразположение по време на двубоя си. След него Янаки Милев загуби от Александър Бублик с 4:6, 1:6 за 68 минути.

В четвъртия двубой първата ракета на страната Димитър Кузманов претърпя поражение от номер 29 в световната ранглиста на АТП Александър Бублик с 4:6, 6:7(4) за 1:40 час, предаде БНР.

Пловдивчанинът, който е рекордьор за България по спечелени мачове на сингъл в турнира, изигра оспорван мач и се бори до края, но не успя да се противопостави на силните начални удари на Бублик. В първия сет Кузманов допусна пробив още на старта, но успя да го върне и да изравни 4:4. В деветия гейм казахстанецът отново взе подаването на българина и при свой сервис затвори частта.

Вторият сет беше много интересен и оспорван, а двамата си размениха по два пробива. Бублик поведе с 2:0 и 4:2, но Кузманов изравняваше 2:2 и 4:4. В 12-ия гейм пловдивчанинът имаше три шанса да вземе сета, но не успя. В тайбрека тенисистът от Казахстан взе аванс от 5:2 и след 7:4 стигна до крайния успех в мача и в цялата среща.

"Нервен, емоционален, изключително важен мач. Той допусна много грешки, аз също, но той беше по-добър във важните моменти. Може би ми липсваше малко късмет", каза Кузманов след поражението.

В неделния ден Александър Лазаров и Александър Донски спечелиха срещата на двойки. Те победиха Бублик и Александър Недовесов с 6:3, 6:3 за 73 минути. Срещата беше много оспорвана, но българите се представиха на високо ниво. За Лазаров това беше и първи мач от май, когато той получи тежка контузия.


Така се стигна до още един мач на сингъл, в който Кузманов загуби от 29-тия в света Бублик с 4:6, 6:7 (4). Срещата беше много оспорвана, като особено във втория сет българинът показа характер. Той навакса изоставане от 2:4 и дори имаше сетбол, но се стигна до тайбрек. В него българинът направи няколко грешки, които се оказаха решаващи.


През март 2024 г. България ще играе бараж за оставане в Световна група I.



Снимка: www.tenniskafe.com



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

скорпион