Двамата български тенисисти, участващи с уайлд кард в основната схема на Sofia Open отпаднаха в първия кръг

Свързани новини

08.11.2023 15:29

Българските тенисисти отпаднаха в първия кръг на Sofia Open

Видян 2909 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Двамата български тенисисти, участващи с уайлд кард в основната схема на Sofia Open отпаднаха в първия кръг. В Арена София Александър Лазаров взе сет на руснака Павел Котов, но допусна обрат и загуби с 6:3, 1:6, 2:6. Лазаров, който е 730-и в световната ранглиста започна мача много добре и спечели първите пет гейма. След това обаче съперникът му, който е №80 в света започна да играе по-добре и стигна до обрата. Лазаров се завърна на корта след повече от 6 месеца възстановяване след операция за скъсан ахилес в левия крак.

"До 5:0 усещах адреналина, усещах левия крак като десния. Не чувствах болка, но после не можех да се движа пълноценно. Когато ме оперираха ми беше ясно, че 95% от професионалните спортисти приключват след такава контузия, защото е много трудно да се възстановиш. В последните месеци в главата ми беше единствено мисълта да се боря и да продължа да играя", каза Лазаров.

По-късно Димитър Кузманов отстъпи с 0:6, 3:6 на Джем Илкел и също приключи участието си в първия кръг. Кузманов, който е 189-и в ранглистата, имаше контузия в левия крак, която му попречи да покаже най-доброто от себе си. Той не спечели гейм в първия сет, а във втория поиска медицински таймаут, но в крайна сметка отстъпи на опонента си, който е №259.

В друг мач първият шампион на София Оупън Роберто Баутиста Агут се класира напред след победа със 7:6 (9), 6:7 (2), 7:6 (5) срещу Миомир Кецманович в мач, продължил 3 часа и 16 минути.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.