Свързани новини

16.05.2013 10:57

Българският Котоошу на път да защити ранга си

Видян 1469 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Задачата на Калоян Махлянов-Котоошу да защити ранга си одзеки изглежда все по-постижима, след като българинът фиксира четвърта поредна победа на летния турнир Нацу башьо в токийския храм на сумото Кокугикан. В много оспорвана схватка от четвъртия ден борецът от село Джулюница успя да пребори естонския исполин Баруто. Калоян спечели европейския сблъсък, избутвайки съперника си от 4,5-метровия глинен кръг с любимата си хватка йорикири.


Тъй като заради травма напусна предсрочно предния турнир и сега е в положение кадобан, Котоошю трябва да запише 8 победи в Токио, за да запази ранга си. Великолепно се представя и другият българин Даниел Иванов-Аоияма, който също не познава поражението от началото на Нацу башьо.


Синята гора броени секунди след стартовия сблъсък успя да извади от равновесие Такаясу, записвайки четвърта бяла точка в актива си. Фаворитите пък не допуснаха изненада в днешния ден. Хакухо без проблеми пребори Китатайки, а Харумафуджи направи същото с Точиношин, демонстрирайки великолепна техника. Утре Калоян ще спори с Мьогирю, който има само една победа, но игра с възможно най-силните състезатели в първите кръгове.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.