Свързани новини

10.09.2009 09:53

България загуби от Италия с 0:2

Видян 1058 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България игра като равен с равен с Италия, но загуби с 2:0 на Олимпийския стадион в Торино от водача в групата и с това на практика изгуби шансовете си за Мондиал 2010 в ЮАР, информира БГНЕС.


Българите с нищо не отстъпваха на "Скуадра адзура" в срещата и само малшансът попречи на отбора ни да надвие световните шампиони. Първото полувреме беше равностойно, независимо от двете попадения на италианците.
Срещата започна неприятно за българите, които получиха първия си гол съвсем рано, още в 11-та минута, след блестяща атака на италианците, завършена виртуозно от играча на Ювентус Фабио Гросо. Само три минути по-късно "Скуадра адзура" беше на път да отбележи второ попадение, но Станислав Манолев спаси почти сигурния гол на Якуинта. Няколко минути по-късно българите като че ли решиха да поемат нещата в свои ръце и Рангелов беше доста близо до изравняване, но Буфон успя да спаси удара му с глава. В 25-та минута Стилиян Петров можеше да зарадва България, след перфектно изпълнение от корнер, но Буфон със сетни усилия спаси опасния удар. Независимо от доброто си представяне през първата половина на мача в 40-та минута дойде един от най-тежките моменти за България, след като Якуинта отбеляза за 2:0.
Второто полувреме България определено доминираше в мача. "Лъвовете" имаха доста положения, но така и не успяха да отбележат попадение. В 63-та минута Валери Божинов изпълни блестящо пряк свободен удар и само намесата на Киелини успя да спре топката да не влезе в очертанията на вратата. Няколко минути по-късно Бербатов имаше възможност, но също не успя да отбележи. Само минута по-късно отново играчът на Манчестър Юнайтед можеше да намали разликата, но нямаше късмет. "Лъвовете" се представиха на ниво и определено доминираха над световните шампиони, но безрезултатно.
След това неприятно развитие на мача България на практика изгуби шансовете си за класиране на Мондиала в ЮАР през 2010 година. Вариант за "лъвовете" все пак има, но за тази цел Ирландия не трябва да печели повече от точка в предстоящите си мачове. В момента Италия е лидер в групата с 20 точки, втори е Ирландия с 16 точки, а България е на трето място с 11.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак