България

Свързани новини

16.10.2023 10:45

България успя да загуби и от Литва

Видян 1810 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българският национален отбор по футбол записа унизителна загуба от Литва с 0:2 в София в мач на аутсайдерите от квалификациите за европейското първенство през 2024 г. Съставът беше тотално надигран и не показа почти нищо в двубоя.
Преди този двубой Литва нямаше победа в 15 поредни мача, но вече е пред националите в групата за Евро 2024.
Националите играха повече от едно полувреме с 10 души заради червен картон на Андриан Краев. Попадения за Литва отбеляза Пиюс Сиврис в 45-ата и 55-ата минута.

Двубоят беше завръщане за българските национали на стадион Васил Левски в София. Трибуните обаче изпратиха селекционера Младен Кръстаич с викове оставка и освирквания. Такива бяха отправени и към ложите на националния стадион, където бяха ръководителите на Българския футболен съюз (БФС).

Загубата продължи серията на отбора без победа, която продължава вече осем мача - пет поражения и три равенства. Последният успех на националите е от 16 ноември 2022 г. срещу Кипър като гост в приятелски мач. Отборът няма победа като домакин от миналия септември.

Националният тим е и на дъното в квалификационна група G със само две точки. В оставащите си два мача българските футболисти срещат Унгария и Сърбия, като са заплашени за пръв път в историята да останат без победа в европейски квалификации.

„Както и треньорите, така и ние сме си виновни. Футболистите трябва да си поемем отговорността. Поведението на терена беше срам и позор. Трябва да сме реалисти и да си говорим честно. Дори и да се извиня на публиката, това ще е най-малкото. Това е реалността. Не мога да отговоря как се излиза от тази дупка”, каза лидерът на отбора Кирил Десподов след мача.


















Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Любопитен 16.10.2023 11:18

    И с кое точно треньорите са виновни? Не треньорите, а вие самите, защото повярвахте в своята незаменимост, както и пияницата от управата, която с нокти и зъби се държе за постовете си. Отдавна трябваше да се налагат във всички отбори и на всички нива младите, вместо да се к,упуват чужди затъртъци пред пенсиониране.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак